Ferrari F430 görünümlü Toyota Celica

Herkes bir Ferrari F430’a sahip olmak ister ancak İtalyan süper otomobili almak hiç de kolay değil. Ancak İngiltere’de eBay üzerinden satışa çıkan bu Ferrari F430 replikası birinin hayallerini gerçeğe dönüştürebilir.

Bir Ferrari F430 gibi görünse de aracımız aslında Toyota Celica. F430 gövde panellerine ev sahipliği yapan Celica’nın bu ‘cosplay’ için oldukça uygun olduğunu söyleyebiliriz. Gövde panellerinin hangi malzemeden yapıldığı belirtilmemiş ancak olağan şüphelimiz tabi ki fiberglass. Gövde panellerinin yanı sıra aracın aydınlatma elemanlarının da oldukça iyi bir şekilde benzetildiğini söyleyebiliriz. Jantlar da yine orjinal Ferrari F430 ile benzetilmeye çalışılmış ancak bu konuda o kadar iyi bir iş çıkarılmadığını belirtelim.

Birçok replika gibi, bu aracın oranları da tabi ki orijinaline uymuyor ve foyasını ortaya koyuyor. Ancak satıcısı, aracının orijinal bir F430’dan daha iyi olabileceği iddiasında.

Kendini Audi R8 zanneden Opel Astra!

Satıcı açıklama kısmına ”Gerçek bir İtalyan otomobili size 200.000 Pound’a mal olur ve sigortası da her yıl bir 20.000 Pound’a daha. Sadece bu da değil, ayrıca 8 mpg (galon cinsinden (1 galon: 3.785 litre) mil(1.6 km) başına aracın yaktığı benzin miktarı) ve sadece standart motor servis ücreti için ise 10.000 Pound daha. Veya bu Japon otomobilini sadece 12.500 Pound’a satın alabilirsiniz. Ve genel masraflar size çok ucuza mâl olacak. İtalyan görünümü ve Japon güvenilirliği ile” ifadeleriyle aracının avantajlarından esprili bir dil ile bahsetmiş.

Satıcının övgüleri bunlarlar sınırlı kalmıyor: ”En iyi renge sahip; Ferrari Kırmızısı. Kesinlikle en iyi renk. Beyaz ve sarıdan çok daha iyi görünüyor. Ferrari Kırmızısı kesinlikle çok nadir ve benzersiz bir renk. Bu renge etrafta fazla rastlayamazsınız. Gerçekten dikkat çekiyor!” sözleriyle, aracın rengine de güzellemelerde bulunmuş.

Araç gerçekten ‘Dikkat çekiyor!’ ancak alıcısı bulunur mu bilinmez. Sizin bu replika hakkındaki düşünceleriniz neler, size sahibi ortaya koyduğu iddialarda haklı mı? Siz satın alır mıydınız?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu