Yeni Maserati GranTurismo markanın ilk elektriklisi olacak

Maserati, yeni GranTurismo modelinin görsellerini paylaştı. Hâlâ geliştirme sürecinde olan aracın dışında olduğu kadar kaputunun altında da yenilikler bizleri bekliyor.

GranTurismo, MC20 modelinden izler taşıyacak

Paylaşılan prototip her ne kadar ağır kamujlaja sahip olsa da MC20‘den izler taşıyacağını şimdiden söyleyebiliriz. Evrimsel bir ön yüze sahip olacak olan modelin geniş ızgarası, şişkin çamurlukları ve dikey ön farları dikkat çeken detaylar arasında.

Arka bölüme doğru ilerlediğimizde aracın sportif karakteri kendini göstermeye devam ediyor. Belirgin yan marşpiyellere sahip olan aracın omuz çizgisi de oldukça karakteristik tasarlanmış. Yeni nesil ile birlikte GranTurismo’da geleneksel kapı kollarına da veda edeceğiz gibi görünüyor.

Paylaşılan görseller aracın arka bölümüne ise kısmi bir bakış atıyor. İnce LED stop lambaları ve krom egzoz çıkışlarını az da olsa görebildik. Ayrıca bagaj kapağını saran bir spoyler de bizleri bekliyor gibi görünüyor.

Her ne kadar paylaşılan prototip benzinli olsa da Maserati, GranTurismo’nun tamamen elektrikli bir versiyonu olacağını duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamada GranTurismo’nun markanın %100 elektrikli çözümleri benimseyen ilk modeli olacağı vurgusu yapıldı. İtalyan firma, prototiplerin “hayati verileri elde etmek için çeşitli kullanım koşullarında yoğun bir yol ve devre testinden geçtiğini” dile getirdi.

Maserati ayrıntıları gizli tutuyor ancak yeniden tasarlanan GranTurismo ve GranCabrio’yu önümüzdeki yıl tanıtılmasını bekliyoruz. “BEV Invasion” kapsamında elektrikli modeller üretecek olan firma bu versiyonlarda Folgore takısını kullanacak. Elektrikli modellerin 300 kW’lık şarj kapasitesine sahip olacağına inanılıyor.

Şirket ayrıca 2022 yılında tanıtılacak olan modelin şimdiye kadar üretilmiş en güçlü Maserati olacağını açıkladı. 650 beygirin üzerinde güce sahip olacağı söylenen elektrikli modelin 0-100 km/s hızlanmasını ise 2.5 saniyede tamamlayacağı iddia edildi. Bu rakamların yeni Maserati GranTurismo Folgore’dan ziyade MC20 Folgore modeline ait olduğuna inanıyoruz.

Elektrikli güç ünitesinin yanı sıra GranTurismo’da çift turbo beslemeli 3.0 litrelik V6 motorun kullanılması planlanıyor. MC20 modelinde de kullanılan bu motor 630 beygir güç ve 730 Nm tork üretebiliyor. 2.9 saniyede 100 km/s hıza ulaşan süper otomobilin azami sürati ise 325 km/s. GranTurismo’da bu rakamlar tabi ki kırpılacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu