2021 BMW iX3 yeni teknolojileri ile geliyor

BMW, 2021 model yılı için makyajlanan iX3 modelini gün yüzüne çıkardı. Münih Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak olan model, tasarım değişikliklerinin yanı sıra teknolojik olarak da gelişmiş.

Arkada konumlandırılan elektrik motoru 286 beygir güç ve 400 Nm tork üretebiliyor

Makyaj ile birlikte biraz daha büyüyen tek parçalı böbrek ızgaralara kavuşan modelin daha ince LED farlara ev sahipliği yaptığını görüyoruz. Yeni farlar ile birlikte lazer farlar da opsiyon listesine eklenmiş.

Yeni iX3’teki değişim sadece bunlarla sınırlı değil. Bundan böyle standart olarak M Sport paketi ile sunulacak olan model çok daha sportif ögeleri içerisinde barındıracak. Eskiye göre çok daha agresif bir ön tampona sahip olan model, arka bölümde sunulan difüzörle birlikte daha sportif bir yapıya kavuşmuş. Gafikleri değişen stop lambalarının 3 boyutlu yapısı da dikkat çekiyor. 19 veya 20 inç olarak alınabilen özel jantlarla da aracın görüntüsü tamamlanmış.

İç mekana geçtiğimizde ise daha dramatik bir değişim bizleri bekliyor. 12.3 inçlik dijital gösterge paneline kavuşan araçta yine aynı boyutlarda bilgi-eğlence sistemi ekranına yer verilmiş. Daha büyük bir dokunmatik ekran isteyenler için ise 12.5 inçlik bir seçenek de bulunuyor. Bunların yanı sıra kontrol elemanları ile birlikte orta konsol ve vitez topuzunun da yenilendiğini görüyoruz.

Aracın güç ünitesine göz atacak olursak; arkada konumlandırılan elektrik motoru 286 beygir güç ve 400 Nm tork üretebiliyor. 0’dan 100 km/s hıza 6.8 saniyede ulaşabilen aracın son hızı ise elektronik olarak 180 km/s ile sınırlandırılmış. Elektrikli SUV modelin 80 kWh’lik bataryası WLPT döngüsüne göre 460 km’lik dikkat çekici bir menzile sahip.

150 kW’lık hızlı şarj desteğine sahip olan model, bu sayede 10 dakikalık şarj ile 100 km’ye kadar menzil kazanabiliyor. 11 kW BMW Wallbox ile ise elektrikli model yaklaşık 7,5 saatte tamamen şarj olabiliyor.

2021 BMW iX3, bu Eylül ayında Çin’de üretime girecek. Sonbahar’da Avrupa’da satışa sunulması beklenen model, 67.300 Euro’luk fiyat etiketine sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu