Yeni yerli otomobil 1 milyar euro yatırımla geliyor!

Türk otomotiv sektörü son yıllarda hareketlenmiş durumda. Özellikle Togg’un üretiminin ardından yerli otomobil üretimi konusunda diğer şirketler de ciddi adımlar atmaya başladı. Bunun son örneği ise HABAŞ olacak. Geçtiğimiz dönemde Honda’nın Gebze fabrikasını satın alarak adından söz ettiren HABAŞ, yaptığı açıklama ile herkesi heyecanlandırmayı başardı.

HABAŞ, binek ve ticari araçlar için 1 milyar euro yatırım yapacak

Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen IAA Transportation Fuarı’nda konuşan HABAŞ Otomotiv Genel Müdürü Hüseyin Urkun, markanın hedefleri ve yatırım planlarına dair açıklamalarda bulundu. Fuarda tamamen elektrikli kamyonu Steel Power-e ve hidrojenle çalışan şehir içi otobüsü Comfort City H2 modellerini tanıtan marka, binek ve crossover otomobiller için de müjdeyi verdi.

Binek ve ticari araçlar için yaklaşık olarak 1 milyar euro’luk bir yatırım planladıklarını duyuran Hüseyin Urkun, benzinli, şarj edilebilir hibrit ve hibrit motorlu modeller üretmeyi planladıklarını açıkladı. 3 farklı motor seçeneği ile sunulacak olan araçların tasarımı HABAŞ bünyesinde gerçekleştirilirken, motor konusunda ise Volvo ile iş birliği yapılması planlanıyor.

habaş yerli otomobil

Honda’da satın alınan Gebze fabrikasını binek otomobillerin üretimine ayrılacağını belirten Urkun, tesisin üretim kapasitesini de 75 bine çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. Tesisteki üretim bantlarının yenilendiğini ifade eden Urkun, Manisa fabrikasında da hafif ticari araçlarının üretimini gerçekleştirecek.

İlk etapta sedan ve crossover olmak üzere iki farklı model ile pazara girmeyi amaçlayan firma, bu araçların tanıtımını ise 2025 yılının son çeyreğinde yapmayı planlıyor. Rakiplerine göre daha ulaşılabilir fiyatlar sunmayı hedefleyen marka, bayilikler için de şimdiden çalışmalarına başlamış durumda.

Togg‘un ardından yeni bir yerli otomobil markasının ülkemizde faaliyet gösterecek olması bizleri şimdiden heyecanlandırmış durumda. Peki siz HABAŞ ve yeni yerli otomobil girişimi hakkında ne düşünüyorsunuz, sizce başarılı olabilir mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu