Meteordan yapılan 1.6 milyon liralık otomobil anahtarı

Bir İngiltere firması tarafından asteroitler kullanılarak el değmeden üretilen anahtar, Senturion Key S177 Full Meteorite olarak adlandırılmış

Milyarder süper otomobil sahipleri yakında şimdiye kadar yapılmış en pahalı anahtarın sahibi olabilecekler. Bu özel anahtarın size maliyeti ise yaklaşık olarak 1.6 milyon lira. İngiliz yapımı, elmas süslemeli, bileklik şeklinde tasarlanan anahtarın 4,9 milyar yıllık bir kuyruklu yıldızdan yapıldığı iddia ediliyor ve garajınızdaki süper otomobilin kilidini açmak ve çalıştırmak için kullanılabiliyor.

Bir İngiltere firması tarafından asteroitler kullanılarak el değmeden üretilen anahtar, Senturion Key S177 Full Meteorite olarak adlandırılmış. Açıklanamaz bir şekilde pahalı olan anahtar şirketin ürün yelpazesinin son üyesi.

Haziran 2019’da 211.550 Pound’luk fiyat etiketiyle satışa sunulacak olan anahtardan sadece 177 adet üretilecek.

Özel süper araba anahtarı üreticisi tarafından geliştirilen ürünlerden biri olan S177 Full Meteorite, tamamen kayan bir yıldızdan üretilen ilk model anahtar olma özelliğini taşıyor. Şirketin antik meteoritler kullanarak ürettiği diğer tüm ürünlerin tükendiğini düşündüğümüzde, bu anahtarın da satışlarının uzun sürmeyeceğini söyleyebiliriz.

Brunei Sultanı, Liverpool futbolcusu Daniel Sturridge, Monako Prensi Albert ve 100 metre rekortmeni  Usain Bolt şirketin diğer anahtarlarının sahipleri arasında yer alıyor. Chelsea’nin defans oyuncusu  David Luiz, 2017’de Premier Lig’i kazandıktan sonra, takım arkadaşları ve takım sahibi Roman Abramovic için en ucuzu 16.000 Pound olan bilekliklerden 30 adet satın almıştı.

Her biri Mayfair merkezli bir marka tarafından Afrika’ya inen antik meteorlar kullanılarak yapılan bu anahtarlar, 1000’den fazla benzersiz bileşenden üretiliyor. Bu özel anahtarların ultra hassas bilgisayar kontrollü kıvılcım makineleri yardımıyla şekillendirildiklerini biliyoruz. Üreticiye göre her bir anahtarı el ile monte etmek 70 saatten fazla sürüyor. Ferrari, Lamborghini, Bugatti, Bentley, Rolls-Royce ve McLaren gibi süper otomobillerle senkronizasyonu yapılabilen bu anahtarlar sayesinde standart anahtarları yanınıza taşıma zorunluluğunuz da ortadan kalkıyor.

Senturion sözcüsü yeni ürünleri hakkında, ”Bu, birinin bir kayan yıldızı bileğinde taşıması ve süper arabasını açıp çalıştırması için eşsiz bir fırsat.” ifadelerini kullandı.

Bu özel anahtar, Haziran ayında satışa sunulacak ve yalnızca Londra Mayfair’deki Senturion showroom’unda randevu ile görülebilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu