Kia, elektrikli E-Niro’nun resmi menzilini düşürdü

Kia, testlerde yapılan hata nedeniyle elektrikli e-Niro’nun resmi menzilini düşürdü. Gelen bilgilere göre, yeni WLPT döngüsünü denetleyen kuruluşun yanlış bir test metodolojisi uyguladığı ve bu test sonuçlarının onaylandığı belirtildi. Olması gerekenden çok daha uzun sürede test edildiği ortaya çıkan aracın, ayrıca çok daha yavaş süratlerde test edildiği belirlendi.

Bu hata nedeniyle aracın ihtiyaç duyduğu enerji azalırken, e-Niro’nun menzili de beklenmedik şekilde yüksek çıktı. Kia bu hatayı ilerleyen dönemde tanıtacağı yeni bir elektrikli aracı test ederken farketmiş. Güney Kore’li üretici, e-Niro’nun sahiplerini arayarak yapılan hata hakkında bilgilendirme sağlandığını açıkladı.

Model gamının tepesinde yer alan 64 kWh’lik bataryaya sahip olan e-Niro’nun menzili ilk olarak 478 km olarak açıklanırken 39.2 kWh’lik bataryaya ev sahipliği yapan versiyonun menzili ise 310 km olarak ölçülmüştü. Hatanın farkına varılmasının ardından araçların resmi menzilleri sırasıyla 453 km ve 288 km olarak güncellendi. Meydana gelen düşüşe rağmen rakamlar yine de etkileyiciliği sürdürüyor.

E-Niro’nun menzilindeki düşüşe rağmen bu denli etkileyici rakamlar sunmasının arkasında yatan sebep ise aracın bir dizi ileri teknolojiye ev sahipliği yapıyor olması. Rejeneratif frenlere sahip olan araçta ayrıca sürücüye nasıl daha verimli bir sürüş gerçekleştirebileceği yönünde yardımcı olan Eco Driving Assistant Sistemi yer alıyor. Bu sistem, Seyir Kılavuz Kontrolü(CGC) ve Tahmini Enerji Kontrolü(PEC) teknolojilerini de içinde barındırıyor.

Elektrikli Kia e-Niro’nun teknik verilerini hatırlatırsak, 64 kWh’lik versiyonu 204 beygir güç ve 395 Nm torka sahipken 39 kWh’lik modelde 136 beygir güç sunabiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu