Yeni Ford Focus ST’nin görselleri ortaya çıktı

Yeni nesil Ford Focus‘un tanıtılmasının ardından gözler modelin performanslı versiyonlarına çevrilmişti. Henüz yeni RS’in nasıl görüneceğini bilmesek de yeni Focus ST’nin görselleri internete sızdırılmış durumda.

Bir önceki modelden daha şık ve agresif bir görünüme sahip olan ST’de bal peteği örgülü geniş bir ön ızgaraya yer verilmiş. Performanslı modelde ayrıca Focus ST Line’deki benzer bir yeni bir ön tampon yer alıyor. Benzerliklere rağmen Focus ST,  sahip olduğu gri detaylar ve daha büyük ön splitter ile ST Line’den ayrılıyor. Ayrıca ST Line’nin tamponda yer alan hava girişinde de ST Line’nin aksine bal peteği örgülere yer verilmiş.

Arka tarafa doğru ilerlediğimizde ise modele özgü yan etekler ve parlak siyah kapı kolları ile karşılaşıyoruz. Ford Focus ST ayrıca kırmızı kaliperlere sahip yüksek performanslı bir fren sistemine ve hafif alaşım jantlara ev sahipliği yapıyor.

İki renkli tasarım arka bölümde de devam ediyor. Parlak siyah bir spoylere sahip olan modelin difüzörü de gövde rengine boyanmış. Tasarımcılar ayrıca daha agresif bir arka tampon ve çift egzoz çıkışı ile aracın sportif duruşunu tamamlanmış.

İç mekana geçtiğimizde ise ST logolu spor Recaro koltuklar göze çarpıyor. Karbon fiber görünümlü ve metal aksanların kullanıldığı aracın deri kaplı direksiyon simidinde beyaz dikişlere yer verilmiş.

Tüm bunların dışında en önemlisi tabi ki Focus ST’nin performansı. Ford Mustang‘den tanıdığımız 290 beygir güç ve 440 Nm tork üretebilen yeni 2.3 litrelik EcoBoost motora ev sahipliği yapacak olan ST’nin diğer ayrıntılarını ise henüz bilmiyoruz.

Motor gelişiminin yanı sıra yeni Focus ST’yi standart modellerden ayıran bir dizi değişikliğe gidileceğini hepimiz tahmin ediyoruz. Bütün bunların başında daha kısa ve sert olmasını beklediğimiz süspansiyonlar geliyor.

Ford, yeni Focus ST konusunda oldukça ağzı sıkı davranıyor ancak yakın zamanda bu modelin de gün yüzüne çıkmasını bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu