Mercedes-AMG GLC 63 S, Nürburgring’de krallığını ilan etti

Mercedes-AMG GLC 63 S, Nürburgring’de attığı 7 dakika 49.369 saniyelik turun ardından, Yeşil Cehennem’in yeni kralı olduğunu ilan etti.

Daha önce 7 dakika 51.7 saniye ile Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio’nun elinde bulundurduğu rekoru 2 saniyeden fazla geliştiren GLC 63 S hakkında konuşan Mercedes-AMG Geliştirme mühendisi Markus Hofbauer, ‘GLC ailesinin en tepesinde yer alan modelin rekoru kırması için tek bir deneme yapması yeterli oldu’ ifadesini kullandı.

Alman marka GLC 63 S’in aldığı bu başarı hakkında yorum yapmazken otomobil meraklıları için rekor turun videosunu yayınladı.

Rekor kıran Mercedes-AMG GLC 63 S hakkında bilgi vermek gerekirse, diğer AMG modelleri ile paylaşılan çift turboşarjlı 4.0 litrelik V8 motoruna ev sahipliği yapan araç, 510 beygir güç ve 700 Nm tork üretebiliyor. 0-100 km/s hızlanmasını 3.8 saniyede tamamlayan modelin son hızı ise 250 km/s ile sınırlandırılmış.

Geçtiğimiz yıl içerisinde 8 dakika 14 saniye ile rekoru elinde bulunduran Range Rover Sport SVR’yi 7 dakika 59.74 saniye ile geçen Porsche Cayenne Turbo, Nürburgring SUV modeller tur rekorunu da 8 dakikanın altına çekmişti. O günden bu yana kızışan SUV modeller tur rekoru önce Alfa Romeo daha sonra ise Mercedes-AMG tarafından ele geçirilmiş durumda. Bakalım gelecek günlerde yeni rekorlara tanık olacak mıyız?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu