Range Rover Evoque ikinci nesli ile karşınızda

Land Rover, 2019 Evoque’yi tasarlarken ilk neslin oldukça çok sevilen sportif tasarımını korumu…


İlk neslinin tanıtımının üzerinden neredeyse 8 yıl geçen Range Rover Evoque, yeni nesli ile karşımızda. Aradan uzun sayılabilecek bir zaman geçmesine rağmen ikinci nesil Evoque, genel anlamda çizgilerini koruyarak evrimsel bir tasarım benimsemiş.

Land Rover, 2019 Evoque’yi tasarlarken ilk neslin oldukça çok sevilen sportif tasarımını korumuş ve aşina olduğumuz temel tasarımı devam ettirmeye karar vermiş. Özellikle yandan bakıldığında yeni Evoque’nin profili selefiyle neredeyse aynı.

Yeni Evoque ana hatlarıyla korunmuş olabilir ama yapılan değişiklikler ayrıntılarda gizli. Ön bölümde Range Rover Velar modelinde olduğu gibi daha ince farlara ve ön ızgaraya yer veren marka hava girişleri konusunda ise eski modeli baz almış.

Arka bölümde de fazla bir değişiklik olduğunu söyleyemeyiz. Kullanılan daha ince ve uzun stop lambaları ile yine tasarım ödüllü Ranger Rover Velar’a atıfta bulunulurken kullanılan daha kısa arka çıkıntı ile daha şık bir görüntü elde edilmiş.

Yeni neslinde mevcut D8 platformunun güncellenmiş bir versiyonunu kullanacak olan 2019 Evoque, markanın dört silindirli Ingenium benzinli ve dizel motorlarını kullanmaya devam edecek. Dizel motorlar 150 ve 240 beygirlik iki farklı seçenekle sunulmaya devam ederken benzinli üniteler ise 240 ve 300 beygir güce sahip olacak. Çoğu motor seçeneğinde 9 ileri ZF şanzıman kullanılacak olan modelin giriş dizel versiyonunda ise 6 ileri manuel şanzıman seçeneği olacak.

Bu ünitelerin dışında, güncellenen platform ile birlikte Evoque’nin elektrikli versiyonlarının da üretilebileceğini belirten Land Rover, modelin 48V’lik hafif hibrit bir versiyonun da lansman ile birlikte satışa sunulacağını belirtti. Yaklaşık bir yıl sonra plug-in hybrid versiyonun satışa sunulacağı açıklanırken bu modelin CO2 emisyonunun 149 g/km olacağının altı çizildi.

Yeni modelin tasarımı ve güç aktarma organlarının bir kısmı güncellenirken iç mekanı ise tamamen değişmiş. Tamamen yeni bir direksiyon simidine ev sahipliği yapan 2019 Evoque, dijital gösterge paneli, geniş bilgi-eğlence ekranının yanı sıra klima ve ses sistemini kontrol edebileceğiniz ikinci bir dokunmatik ekrana kavuşmuş.

Aracın tasarımı hemen hemen aynı olsa da uzayan dingil mesafesi sayesinde Evoque’nin iç hacmi önemli ölçüde artmış. Arka diz mesafesi 20 mm artan aracın bagaj hacmi de %10 oranında artarak 591 litreye ulaşmış. Koltuklar yatırıldığında ise bu değer 1383 litre olarak ölçülüyor.

Tasarımıyla bir şehir otomobili izlenimi yaratsa da Land Rover, Evoque’nin arazi kabiliyeti üzerinde de fazla mesai harcamış. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip araçta markanın ikinci nesil Active Driveline teknolojisine yer verilmiş. Ayrıca yeni modelde sunulan Terrain Response sistemi sayesinde, hangi zemin üzerinde gittiği algılayabilen otomobil, buna göre en uygun ayarları yapabilecek. 600 mm’lik su geçiş yüksekliği de Evoque’nin kabiliyetlerinin kanıtı niteliğinde.

Yeni Evoque’deki bir başka ilginç özellik ise Ground View teknolojisi. Ön kaputun oluşturduğu kör noktaları kamera yardımıyla üst dokunmatik ekrana yansıtan bu sistem, sürücüsüne otomobilin altında 180 derecelik bir görüntü sağlayabiliyor.

İngiltere’de D150 dizel versiyonu 31.600 Pound’dan satışa çıkan modelin D240 modelinin fiyatı ise 38.600 Pound olarak açıklandı. Benzinli modellerin fiyatları ise 35.950 ile 40.350 Pound arasında değişiyor. Yeni modelin ülkemizde hangi fiyat etiketiyle satışa sunulacağı ise henüz netlik kazanmadı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu