2019 Mercedes-Benz CLA’nın görselleri sızdırıldı

yeni CLA, daha ince LED ön farlara ve CLS’ye benzeyen stop lambalarına da ev sahipliği yapıyor.

Yeni nesil Mercedes-Benz CLA’nın görselleri tanıtımından önce Avustralyalı bir haber merkezi tarafından ortaya çıkarıldı. CES’te tanıtılacak olan yeni CLA evrimsel bir tasarıma sahip.

Mercedes-Benz tasarımcıları yeni nesil CLA’yı ortaya çıkarırken başarılı formülü bozmak yerine onu geliştirmeye karar vermişler. Dışarıdan bakıldığında daha uzun gövdesi ve uzatılmış dingil mesafesinin de yardımıyla daha şık bir görünüme sahip olan yeni CLA, daha ince LED ön farlara ve CLS’ye benzeyen stop lambalarına da ev sahipliği yapıyor. Görselleri ortaya çıkaran siteye göre yeni nesil CLA, selefine göre 48 mm daha uzun, 53 mm daha geniş ve 2 mm daha alçak olarak tasarlanmış.

Boyutların artması ile birlikte daha fazla diz, omuz ve dirsek mesafesi sunacak olan CLA, özellikle arka koltukta yolculuk edecek olanları mutlu edecek gibi görünüyor. İç mekana baktığımızda ise, artık diğer Mercedes-Benz modellerinden aşina olduğumuz çift ekranlı MBUX bilgi-eğlence sisteminin CLA’da da yer aldığını görüyoruz.

Dış ve iç bölümde yapılan değişimlerin yanı sıra Mercedes-Benz CLA’da Acil Durum Fren Sistemi, Şerit Takip Asistanı ve Adaptif Hız Sabitleyici gibi teknolojilere de yer verilmiş.

İlk olarak CES’te tanıtılacak olan otomobil, 224 beygir güç ve 349 Nm tork üretebilen 2.0 litrelik bir turboşarjlı dört silindirli motora ev sahipliği yapan CLA 250 versiyonu ile karşımıza çıkacak. Yeni nesil CLA bu motorun dışında pazara göre değişecek farklı motor seçeneklerine de sahip olacaktır.

Önden çekişli ve dört tekerlekten çekişli olarak sunulacak olan yeni Mercedes-Benz CLA, manuel ve otomatik şanzımanla tercih edilebilecek. Yeni modelin çok yakında yapılacak olan tanıtımının ardından daha fazla bilgiye sahip olacağız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu