2020 Lexus RC F, Track Edition ile birlikte geldi

Lexus, Detroit Otomobil Fuarı’ndan önce 2020 Lexus RC F modelini tanıttı.

Yenilenen RC F, elden geçirilen LED ve DRL’lere ev sahipliği yapan ön farlarla birlikte gelirkne aracın ön ızgarasının alt bölümü de artık tamponun altına kadar uzanıyor. Rezive edilen arka tampon ve yeni stop lambaları da performanslı modelde dikkat çeken diğer detaylar arasında.

Standart olarak launch control sistemi ile sunulan Lexus RC F, özel olarak tasarlanan Michelin Pilot Sport 4S lastikleri üzerinde hareket edecek.

Elden geçirilen süspansiyon sistemi ile birlikte arka bölümde daha sert bir yapı elde edilirken daha sıkı motor takozları ile birlikte titreşim de en aza indirilmeye çalışılmış. Bunların dışında, ağırlığı azaltmak adına içi oyuk yarım şaft kullanılan RC F’de daha küçük klima kompresörünün yanında alüminyumdan yapılan ön ve üst süspansiyon dirseklerine yer alıyor.

Yeniden yönlendirilen hava girişi ve daha düşük devir/dakika noktası sayesinde 5.0 litrelik atmosferik V8 motora 5 beygir güç ve 8 Nm tork kazandırılarak 479 beygir ve 536 Nm’lik değerler elde edilmiş. Önceki modelde yer alan 8 ileri otomatik şanzıman da elden geçirilirken daha yüksek devirlere çıkılması sağlanmış. Standart olarak launch control sistemi ile sunulan Lexus RC F, özel olarak tasarlanan Michelin Pilot Sport 4S lastikleri üzerinde hareket edecek.

Lexus makyajlı RC F ile birlikte aracın Track Edition versiyonunu da gün yüzüne çıkardı. Markanın IMSA ve Super GT’deki yarış takımları ile birlikte geliştirilen sınırlı üretim versiyon, karbon fiber ön splitter, sabit bir arka kanata ev sahipliği yapıyor. Bunların yanı sıra karbon fiber kaput ve tavan ile birlikte özel versiyonda rejime gidilmiş. Standart titanyum susturucu ve egzoz boruları ile RC F’ye göre toplam 80 kg ağırlık azalmasına gidilirken, kullanılan karbon seramik Brembo frenler ile daha iyi yavaşlama elde edilmiş..

Standart model ile aynı V8 motora ev sahiliği yapan RC F Track Edition’un 0-100 km/s hızlanma süresi yapılan ağırlık azaltılmaları ile birlikte 4 saniyeye çekilmiş.

RC F ve RC F Track Edition’un üretimine bu yılın ikinci çeyreğinde başlayacak olan Japon üretici,  araçların fiyatlandırmaları konusunda ise henüz bir açıklama yapmadı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu