Çin’e özel Skoda Kodiaq GT’nin resmi görselleri geldi

Skoda, SUV model ailesini genişletmeye devam ediyor ancak bu sefer sadece Çin pazarı için. Çek üretici, sadece Çin’de satışa sunulacak olan yeni Kodiaq GT’yi tanıttı.

Standart Kodiaq baz alınarak tasarlanan GT, coupe formlu SUV modellerin imzası niteliğinde olan eğimli tavan çizgisini benimsemiş.

Markanın ilk coupe formlu SUV olma özelliği taşıyan Kodiaq GT, yine Çin pazarına özgü Kamiq, Karoq ve Kodiaq modelleri ile birlikte bu pazardaki dördüncü SUV modeli olacak. Standart Kodiaq baz alınarak tasarlanan GT, coupe formlu SUV modellerin imzası niteliğinde olan eğimli tavan çizgisini benimsemiş.

Yeni modele önden baktığımızda standart Kodiaq çizgilerini görüyoruz ancak arka bölüme doğru ilerlediğimizde coupe formlu SUV, standart modelden ayrılmaya başlıyor. Skoda Kodiaq GT, sahip olduğu eğimli arka camı, çıkıntılı bagaj kapağı ve çift egzoz çıkışı ile daha dinamik bir görüntü ortaya koyuyor.

Skoda, henüz iç mekandan bir görüntü paylaşmamış olsa da bu bölümün oldukça sportif ve çık bir tasarıma ev sahipliği yaptığı iddiasında. Yapılan açıklamaya göre Kodiaq GT, yüksek kaliteli malzemeler ve tamamen kişiselleştirilebilir Virtual Kokpit ile birlikte gelecek. Bunların dışında yeni sportif SUV modelde WiFi, Android Auto ve Apple CarPlay gibi bağlantı sistemleri de yer alacak.

Kaputunun altında 2.0 litrelik TSI motora yer verilen araç, 186 ve 220 beygir olmak üzere iki farklı güç seçenepine sahip olacak. 186 beygirlik versiyonun önden çekişli olacağı öğrenilirken daha güçlü versiyon dört tekerlekten çekiş sistemi ve 7 ileri DSG şanzıman ile birlikte sunulacak.

Güvenlik sistemlerine de önem veren Skoda, Kodiaq GT’de Ön Çarpışma Asistanı’nın yanı sıra dur-kalk özelliğine sahip Adaptif Hız Sabitleyici’ye yer vermiş.

Tasarımı ile beğeni toplayan yeni Skoda Kodiaq GT, 16-25 Kasım tarihleri arasında Guanghzou Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu