Doğal karbon fiberden üretilen Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport tanıtıldı

Porsche, 718 T’yi tanıtmasının ardından kısa bir süre sonra 718 Cayman GT4 Clubsport’u tanıttı.

yeni Cayman GT4 Clubsport, 425 beygir güç ve 425 Nm tork üretebilen 3.8 litrelik altı silindirli motora ev sahipliği yapıyor

Selefinin yerine geçecek olan yeni Cayman GT4 Clubsport, 425 beygir güç ve 425 Nm tork üretebilen 3.8 litrelik altı silindirli motora ev sahipliği yapıyor. Bu motor, güçlendirilmiş çift kütleli bir volan ve yarış için optimize edilmiş bir elektronik kontrol ünitesine sahip altı vitesli bir PDK şanzımanla eşleştirilmiş.

Gücü arttırılmış motorun yanı sıra, 718 Cayman GT4 Clubsport, “ keten ve benzeri tarımsal yan ürünlerden elde edilen doğal lifli bir kompozit malzemeden üretilen gövde parçalarını (kapılar ve arka kanat) kullanan ilk üretim yarış arabası olarak da dikkat çekiyor. Porsche, elde edilen bileşenlerin karbon lifine benzer ağırlık ve sertlik özelliklerine sahip olduğunun altını çiziyor.

Bu ve diğer ağırlık tasarrufu önlemleri sayesinde araç, 1.320 kg’lik ağırlığa sahip olmuş. Bu rakama ulaşabilmek için iç kısım gerekli olmayan ekipmandan arındırılmış. Bunun yerine, bir güvenlik kafesi ve altı noktalı emniyet kemerine sahip tek bir yarış koltuğuna yer verilmiş.

GT4 Clubsport daha iyi sürüş kabiliyeti ve daha hızlı tur süreleri sunmak için tasarlanmış. Alman üretici bu yüzden, 911 GT3 Cup’ta da kullanılan ön süspansiyona Clubsport’da yer vermiş. Model ayrıca mekanik bir kilitli arka diferansiyele ve 380 mm’lik çelik disklere sahip bir yarış fren sistemine sahip.

Yeni modelin giriş versiyonu Trackday adıyla satışa sunulacak. Piste çıkmak isteyen amatörlere hitap edecek şekilde tasarlanan araçta sabit amortisörler, klima sistemi ve elektronik denge kontrol sistemine yer verilmiş.

Deneyimli sürücüler için ise daha pist odaklı Competiton versiyonu sunulacak. Üç kollu ayarlanabilir amortisörlere, entegre hava kriko sisteminin yanı sıra ön ve arka aksın ayarlanmasını sağlayan fren denge sistemine yer verilmiş. Müşteriler ayrıca otomatik bir yangın söndürme sistemini de araçlarında bulacaklar.

718 Cayman GT4 Clubsport’un her iki versiyonu da sipariş edilebilirken, ilk teslimatlar Şubat ayında başlayacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu