Euro-Spec Toyota RAV4 Hybrid tanıtıldı

Toyota, RAV4 Hybrid’i Avrupa’da piyasaya sundu. Yeni modelin tüm detayları ve ayrıntılı resimleri de paylaşıldı.

Markanın yeni TNGA platformu üzerinde yükselen yeni RAV4, çok daha düşük ağırlık merkezi ve %57 daha rijit bir yapı sunuyor. Tüm bunların yanı sıra 51’e 49’luk ağırlık dağılımıyla da yine Toyota RAV4 oldukça iddialı görünüyor. Toyota yapılan yenilikler ile birlikte yeni modelin çok daha rafine bir sürüşe sahip olduğunu belirtti.

100 km’de 4.4 litrelik yakıt tüketimine sahip olduğu açıklanan model, 100 g/km’lik karbondioksit emisyonuna sahip.

Yeni Toyota RAV4 Hybrid Avrupa’da iki farklı versiyon ile sunulacak. Her iki versiyon da yeni 2.5 litrelik hibrit güç ünitesine ev sahipliği yaparken önden çekişli model 218 beygir güce sahip olacak. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan versiyon 222 beygir güç sunarken, 100 km/s hıza 8.1 saniyede ulaşabiliyor.

Toyota bu verilerin yanı sıra Avrupa’da satışa sunulacak olan RAV4 Hybrid’in yakıt tüketimi rakamlarını da yayınladı. 100 km’de 4.4 litrelik yakıt tüketimine sahip olduğu açıklanan model, 100 g/km’lik karbondioksit emisyonuna sahip.

AWD versiyonun büyük ölçüde ele geçirilmiş olan dört tekerlekten çekiş sistemi, yeni RAV4 Hybrid’in farklı yol koşullarında daha kolay yol alması için tasarlanmış. Elektrikli AWD-i sistemi, hem yol hem de yolun zorlu koşullarında daha güçlü performans ve güvenli kullanım sağlamak için elden geçirilmiş. Yenilenen dört tekerlekten çekiş sistemi tüm gücü ön tekerleğe aktarabilirken yol koşullarına göre gücü %80 oranında arka tekerleklere yansıtabiliyor.

Yeni Toyota RAV4 Hybrid ayrıca kaygan yüzeylerde mümkün olan en iyi kavrama ve kontrolü sağlamak için Trail Mode adı verilen yeni bir otomatik sınırlı kaymalı diferansiyel kontrol sistemine de sahip olacak.

İç mekan kalitesi yumuşak dokulu malzemeler ve daha kaliteli işçilik ile birlikte iyileştirilirken, her yerde bol miktarda depolama alanı sunulmuş. Ayrıca önceki modele göre 79 litre artan bagaj hacmi ise 580 litreye ulaşmış.

Diğer kabin özellikleri arasında elektrikli sunroof, havalandırmalı koltuklar, kablosuz şarj, beş adete kadar USB portu ve Toyota için bir ilk olan dijital bir dikiz aynası bulunuyor. Tüm bunların dışında güvenliğe de önem veren Toyota, tüm modellerinde yaya algılama özelliğine sahip ön çarpışma önleme sistemi, akıllı adaptif hız sabitleyici, direksiyon asistanına sahip şerit takip uyarı sistemi gibi birçok aktif güvenlik ekipmanlarına yer vermiş.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu