Makyajlanan BMW 7 Serisi yüzünü gösterdi

Mevcut modelde göre %40 oranında büyüyen ön ızgara, tek parça bir çerçeveye kavuşmuş.

Ortaya çıkan görsellerin ardından BMW en sonunda makyajlanan 7 Serisi’ni resmi olarak tanıttı. Yenilenen amiral gemisi model önde ve arkada daha cesur bir tasarımla karşımıza çıktı.

Makyajlı 7 Serisi’nin tasarımından bahsederken oldukça tartışma yaratan devasa böbrek ızgaralardan bahsetmemek olmaz tabi ki. Mevcut modelde göre %40 oranında büyüyen ön ızgara, tek parça bir çerçeveye kavuşmuş. Yeni ızgara, artık daha ince ve daha şık bir tasarıma kavuşmuş olan farlarla çevrelenmiş.Yeni modelin ön bölümü ayrıca daha etkileyici bir görünüm için 50 mm uzatılmış.

Arka bölüme geçtiğimizde ise egzoz çıkışlarını çevreleyen krom çerçevenin kalınlaştığını görüyoruz. Ayrıca önceki türevine göre 35 mm incelen stop lambaları da ince bir LED ile birleştirilirken daha koyu bir renk düzeni tercih edilmiş.

BMW, önceki modelde olduğu gibi yeni 7 Serisi’nde de iki farklı dingil mesafesi seçeneği sunacak. Daha fazla diz mesafesi sunacak olan LWB versiyon standart modele göre 14 cm daha uzun bir dingil mesafesine sahip. Makyajlanan 7 Serisi, 22 mm uzayarak 5.120 mm uzunluğa ulaşırken yine aynı uzama miktarına sahip olan LWB versiyon ise 5.260 mm olarak ölçülmüş.

İç mekana geçtiğimizde ise yeni bir direksiyon simidi ile karşılaşıyoruz. 10.25 inç boyutundaki ekrana sahip olan bBilgi-eğlence sisteminde BMW’nin en yeni Operating System 7.0’ı kullanılmış. 12.3 inçlik dijital gösterge ekranına ev sahipliği yapan modelde arkadaki yolcular için ise Blu-Ray oynatıcılı 10 inç boyutundaki full-HD dokunmatik ekranlar da satın alınabilecek. İç mekanın çok daha sessiz olması için de fazla mesai harcayan Bavyeralı üretici, arka çamurluklar etrafındaki yenilemelerin yanında B sütunu ve emniyet kemeri kılıfları sayesinde bu amacına da ulaşmış gibi görünüyor.

Motor gamına beklendiği gibi 8 Serisi ile birlikte hayatımıza giren 530 beygir güç ve 750 Nm tork üretebilen 4.4 litrelik V8 güç ünitesi eklenmiş. 750i xDrive ve 750Li xDrive modellerine gücünü verecek bu motorun yanında yenilenen plug-in hybrid 745e, yeni 6 silindirli sıralı motor ile birlikte toplamda 394 beygir güç ve 600 Nm tork üretebilirken tamamen elektrikli kullanımda 50 km’nin üzerinde menzil sunuluyor.

Model gamının en tepesinde yer alan M760Li xDrive, benzin partikül filtresi ile güncellenen 6.6 litrelik V12 motora ev sahipliği yapacak. 585 beygir güç ve 850 Nm torka sahip olan model, 0’dan 100 km/s hıza çıkmak için 3.8 saniyeye ihtiyaç duyuyor. Yeni modelin son hızı ise 305 km/s olarak açıklandı.

Avrupalı müşteriler ayrıca 3.0 litrelik 6 silindirli dizel motorun üç farklı versiyonu ile birlikte 7 Serisi’nin sahibi olabilecekler. Giriş versiyonu olarak 730d modeli tek turbo beslemesi ile 265 beygir güç ve 620 Nm tork sunarken çift turboya sahip olan 740d ise 320 beygir ve 680 Nm tork üretebiliyor. En güçlü dizel versiyon olan 750d ise üç turbolu motorundan 400 beygir güç ve 760 Nm tork elde edebiliyor.

Yeni BMW 7 Serisi’nin tüm versiyonları adaptif süspansiyon ile birlikte sunulurken daha fazla hareket kabiliyeti isteyen kullanıclar ise dört tekerlekten yönlendirme sistemini tercih edecebilecekler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu