Nissan’dan esrarengiz elektrikli konsept

Elektrikli konsept model, markanın otonom sistemi Nissan Intelligent Mobility’yi içerisinde barındıracak.

Detroit Otomobil Fuarı önümüzdeki hafta kapılarını açacak. Markalar da bu fuarda tanıtacakları modellerinin ipuçlarını paylaşmaya devam ederken, bu akıma ayak uyduran bir diğer marka da Nissan oldu.

14 Ocak’ta tanıtılacak olan elektrikli konsept model, markanın otonom sistemi Nissan Intelligent Mobility’yi içerisinde barındıracak. Otonom sistemlere sahip olacak olan aracın teaser videosunda konsept modelin tasarımı konusunda ise çok az ipucuna sahibiz.

Kendine özgü bir ön ızgaraya sahip olacağını düşündüğümüz konsept modelin yatık bir ön cama ve eğimli bir tavan çizgisine sahip olduğunu görüyoruz. Videoda ayrıca farklı şekiller içeren sarı çizgileri de içeriyor ancak detayların aracın hangi bölümü olduğu konusunda bir fikrimiz yok.

‘Heyecan verici’ olarak nitelendirilen konsept modelin diğer üretim modeller ile birlikte fuarda yer alacağını söyleyen Nissan, markanın geleceği ile ilgili ipuçlarını da yine bu konsept araçla gözler önüne sunmayı planlıyor.

Nissan yeni konsept modelleri konusunda her ne kadar ağzı sıkı davransa da, markanın tasarım başkan vekili Alfonso Albaisa, daha önce konsept modelin ‘tasarım, yaşam alanı ve elbette Nissan performansı bakımından çığır açan’ bir elektrikli model olacağını söylemişti. Albaisa ayrıca mevcut birimlere göre yeni bataryaların daha ince daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip olduğunu da belirtmişti.

Japon üretici, geçtiğimiz yıllarda IMx ve IMx Kuro olmak üzere iki elektrikli konsept model ile karşımıza çıkmıştı. Bu modellere toplamda 435 beygir güç ve 700 Nm tork üretebilen iki elektrikli güç ünitesinin yeni konsept modelde de kullanılabileceğini düşünüyoruz.


İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu