Seat Leon’a 1.5 litrelik CNG motor

Doğal gaz ile 500 km’lik bir menzile sahip olan araç ayrıca benzinli modda ekstra olarak 150 km yol yapabilecek.

Seat, Leon modelinin benzinli ve dizel ünitelerinin yanında sıkıştırılmış doğal gaz ile çalışan yeni motorunu tanıttı. 1.5 litrelik turbo benzinli TSI ile aynı kapasiteye sahip olan dört silindirli ünite, turboşarj ve doğrudan enjeksiyon gibi sistemleri de içinde barındırıyor.

Seat, Miller döngüsüne sahip bir yanma sistemine sahip olduğunu söylediği motorun, yeni nesil değişken türbin geometrili turboşarja ve gelişmiş bir start/stop sistemine sahip olduğunu açıkladı. Bu sistemlerin yanı sıra yeni doğalgaz ile çalışan ünite krom-Nikel kaplı pistonlara, aşınma direncini arttıran güçlendirilmiş valf yuvaları ve gaz dolaşımını hızlandıran valflere ev sahipliği yapıyor.

Tüm bu geliştirmeler ile birlikte CNG motordan 130 beygir güç ve 200 Nm tork elde edebilen Seat, yeni ünitesinin 6 ileri manuel veya 7 ileri çift kavramalı şanzıman ile eşleştirilebileceğini belirtti.

Yeni Leon TGI Evo, öncekinden daha büyük kapasiteli üç CNG tankına sahip. Doğal gaz ile 500 km’lik bir menzile sahip olan araç ayrıca benzinli modda ekstra olarak 150 km yol yapabilecek.

Seat, henüz yeni Leon TGI Evo için fiyatlandırma ya da hangi pazarlarda satışa çıkacağı konusunda bir açıklamada bulunmadı. Ancak doğal gazla çalışan modelin FR, Xcellence ve Style paketlerle satın alınabileceği belirtildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu