Seat’ın 7 koltuklu yeni SUV modeli Tarraco tanıtıldı

Uzun bekleyiş sona erdi ve Seat’ın üçüncü SUV modeli Tarraco sonunda ortaya çıktı. Skoda Kodiaq ve birçok Volkswagen Grubu araçla MQB platformunu paylaşan model oldukça tanıdık bir yüze sahip.

Ön bölümde Seat’ın tasarım izlerini taşıyan aracın yan bölümünde Volkswagen Tiguan Allspace ve arka bölümde ise Skoda Kodiaq esintileri görmek mümkün. Seat, Tarraco’nun markanın yeni tasarım felsefesinin ilk örneği olduğunu söylerken bu söylemin ön ızgara ve LED farlarla sınırlı kaldığını düşünüyoruz.

Yeni modelin motor yelpazesi de beklenildiği gibi tanıdık ünitelerden oluşuyor

Adını Akdeniz’de bulunan Tarragona kentinden alan araç daha önce tanıtılan, kendini kanıtlamış Arona ve Ateca modellerinin üzerinde konumlandırılacak. Volkswagen Tiguan Allspace ve Skoda Kodiaq modellerinde olduğu gibi büyük iç hacim sunabilen MQB-A platformu üzerinde yükselen Seat Tarraco, 4.735 mm’lik uzunluğu ve 1.658 mm’lik yüksekliği ile oldukça büyük boyutlara sahip.

Yeni modelin motor yelpazesi de beklenildiği gibi tanıdık ünitelerden oluşuyor. İki benzinli ve iki dizel motora ev sahipliği yapacak olan Tarraco’nun giriş versiyonunda 150 beygir güç üretebilen 1.5 litrelik TSI motor görev alacak. 6 ileri manuel şanzımanla eşleştirilen bu versiyon önden çekişli olarak sunulacak. Daha fazla güç isteyenler için 190 beygir gücündeki 2.0 TSI motor ise 7 ileri DSG şanzıman ve 4Drive dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte seçenekler arasındaki yerini alacak.

Dizel cephesinde, 150 ve 190 beygirlik iki farklı güç çıkışına sahip 2.0 TDI motor yer alıyor. 150 beygirlik versiyon 6 ileri manuel ve ön tekerlekten çekiş ikilisinin yanı sıra 7 ileri DSG ve dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte de tercih edilebilecek. 190 beygirlik model ise sadece 7 ileri manuel ve 4Motion dört tekerlekten çekiş sistemi ile satın alınabilecek. İlerleyen süreçte Seat Tarraco alternatif güç üniteleri ile de karşımıza çıkabilir.

İç mekana geçtiğimizde, ön konsola entegre olmayan bilgi-eğlence sistemi ekranı hariç Volkswagen Grubu dokunuşunun fazlaca hissedildiğini söyleyebiliriz. Tarraco’da navigasyon destekli ve hareket algılayıcı özelliklere sahip 8 inçlik dokunmatik ekrana yer vermeyi tercih eden Seat, 10.25 inçlik Digital Cockpit ekranıyla da çağımızı yakalamış.

Teknoloji konusunda da önemli gelişim kaydeden Seat, Dinamik Şasi Kontrolü(DCC), adaptif süspansiyon ve birçok sürücü destek sistemine Tarraco modelinde yer vermiş. Bu destek sistemleri arasında şerit takip asistanı, bisiklet ve yaya algılama özelliğine sahip Ön Çarpışma Asistanı Avrupa’da standart olarak sunulurken Kör Nokta Algılama, Trafik İşareti Tanıma, Trafik Asistanı, Uyarlanabilir Hız Sabitleme, Far Asistanı ve Acil Durum Asistanı ise opsiyon listesinde yer alıyor.

2019 yılının başlarında satışa sunulacak olan Seat Tarraco, SE ve Xcellence olmak üzere iki adet paket seviyesi ile sunulacak. Aralık ayında ön siparişleri alınmaya başlanacak olan modelin üretimi ise ilginç bir şekilde Almanya’daki Wolfsburg fabrikasında gerçekleştirilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu