Şimdiye kadarki en hızlı Ford Mustang tanıtıldı

100 km/s hıza yaklaşık olarak 3.5 saniyede çıktığı belirtilen modelin 400 metreyi ise 11 saniyenin altında tamamladığı açıklandı.

Her ne kadar Ford, Shelby GT350 ve GT350R modellerini tanıtsa da tüm gözler merakla model gamının tepesinde yer alacak olan GT500’ü bekliyordu. Amerikalı üretici de bu bekleyişe son vererek 5.2 litrelik V8 motoruyla sınırları zorlayan yeni GT500’ü tanıttı.

2.65 litrelik devasa supercharger ile beslenen V8 motorun tüm ayrıntılarını paylaşmayan Ford, sadece 700 beygirin üzerinde güç üretiyor demekle yetindi. Tremec tarafından üretilen 7 ileri çift kavramalı yarı otomatik şanzıman gücünü karbon fiber şaft yardımı ile arka tekerleklere iletiyor. Ford’un yaptığı açıklamaya göre vites geçişlerini 100 milisaniyenin altında gerçekleştirebilen bu vites kutusunun normal, sport, drag ve track olmak üzere dört farklı modu bulunacak.Launch kontrol de yine performanslı modelde sunulan yenilikler arasında.

Yeni modelin performans verileri konusunda Ford oldukça çekingen davrandığı için fazla bir bilgiye sahip değiliz. 100 km/s hıza yaklaşık olarak 3.5 saniyede çıktığı belirtilen modelin 400 metreyi ise 11 saniyenin altında tamamladığı açıklandı.

Ford, yeni GT500’ün şimdiye kadar ürettikleri en hızlı ve en yüksek performanslı Mustang olarak nitelendiriyor. Bu gücü tam anlamıyla yola aktarmak için ise Ford, yeni GT500’de yenilenen süspansiyon geometrisine, daha hafif helezon yaylara, yeni nesil MagnaRide amortisörlere ve yeni elektrik destekli direksiyona sistemine yer vermiş. Bu gücü dizginlemek adına ise 420 mm’lik Brembo fren sistemi kullanılmış.

GT500’ün sahip olduğu performansın dışarıya da yansıtılması adına Ford Performance mühendisleri ile birlikte çalışılmış. Aracın devasa ön ızgarası ve hava girişleri aracın çok daha agresif görünmesinin yanı sıra GT3502ye göre %50 daha fazla hava emmesine de olanak sağlıyor.

Yeni modelleri hakkında konuşan Ford tasarım müdürü Melvin Betancourt, “Shelby GT350’ye kıyasla çift ön ızgara açıklığı ve yüzde 50 daha fazla hava akımıyla birlikte, bugüne kadar sunduğumuz en gelişmiş aero bileşenleri ve downforce ile Shelby GT500’ün fastback tasarımının her milimetresinde performansı artışı hedefleniyor.” ifadesini kullandı.

İç mekanda da kullanılan karbon fiber detayların yanı sıra yer alan süet malzemeler ve ona kontrast oluşturan dikişler ile özel bir modelin içinde olduğunu anlıyorsunuz. Recaro koltukların opsiyonel olarak yer aldığı modelde Ford ayrıca daha konforlu ve ayarlanabilir bir koltuk seçeneğini de müşterilerine sunuyor.

Sunduğu performans ve agresif detaylarla beğeni kazanan 2020 Ford Shelby Mustang GT500, bu yılın kış aylarında satışa sunulacak. Yeni modelin diğer performans detaylarına ise ilerleyen günlerde ulaşmayı bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu