Tesla, Model 3’ü Avrupa piyasasına sürüyor

Tesla Motors, Model 3 için Avrupa onayı alarak kompakt elektrikli sedan’ın bu bölgede piyasaya sürülmesinin önünü açtı. Elektrikli otomobil üreticisi daha önce yaptığı açıklamada, Avrupa’da Model 3’ün ilk teslimatlarının Şubat ayında başlayacağını belirtmişti.

Elon Musk Avrupa ve Çin’de yapılacak satışların şirket için büyük önem ifade ettiğine inanıyor

Tesla için Model 3’ü Avrupa’da piyasaya sürmenin oldukça önemli olduğu gelen haberler arasında. Özellikle Elon Musk’ın şirketin “çok zor” bir yolla karşı karşıya olduğunu söylemesinin ardından bu durum bir kat daha önem kazanmış durumda.

Tesla kısa süre önce, Model 3’ün daha düşük fiyatlı versiyonlarında kâr elde etmek için işgücünü yüzde 7 düşürdüğünü açıklamıştı. ABD federal vergi kredisinin yarıya düşmesine rağmen Elon Musk Avrupa ve Çin’de yapılacak satışların şirket için büyük önem ifade ettiğine inanıyor.

Tesla, “Avrupa’daki orta ölçekli premium sedan pazarının ABD’deki aynı segmentin iki katından fazla olduğunu” söylerken, Model 3 satışlarının memnun edici düzeyde olacağına inandıklarını dile getirdi.

Avrupa’da Tesla Model 3’ü sunmak, aynı fiyattaki geleneksel Alman premium modelleri üzerinde kesinlikle daha fazla baskı yaratacaktır. Sonuçta Tesla, ABD’de BMW 3 Serisi gibi modelleri Model 3 ile geçmeyi başarmıştı. Yapılan araştırmalara göre Model 3 sadece premium sedanlardan değil orta büyüklükteki SUV modellerden de müşteri çalıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu