Volkswagen I.D. R, Pikes Peak rekorunu tarihe gömdü

Dumas, 156 virajlı 20 km’lik yolda 7 dakika 57.148 saniyelik derecesiyle göz alıcı bir dereceye imza attı

Volkswagen, Pikes Peak tepesi tırmanışı rekorunu kırdı. Elektirkli R Pikes Peak ve onun sürücüsü Romain Dumas, sadece elektrikli otomobiller rekorunu kırmakla kalmayıp beş yıl önce Peugeot 208 T16’sıyla 8 dakika 13. 878 saniyelik süre elde eden Sebastien Loeb’ü de geride bıraktı.

Dumas, 156 virajlı 20 km’lik yolda 7 dakika 57.148 saniyelik derecesiyle göz alıcı bir dereceye imza attı. Rekor hakkında konuşan başarılı pilot, ”Bu sonuçla kendi yüksek beklentilerimizi bile geride bıraktık.” açıklamasında bulundu.

“Bu haftaki testlerin ardından tüm zamanların rekorunu kırmanın mümkün olduğunu gördük. Rekorun gelmesi için teknolojiden sürücüye kadar herşey mükemmel bir şekilde bir araya gelmek zorundaydı. Hava koşullarının bile rolü vardı. I.D. R Pikes Peak, yarışmalarda kullandığım en etkileyici otomobil.”


Le Mans’ta Porsche 919 Hybrid’i kullanan bir pilottan böyle bir övgü almak kolay olmasa gerek. Peki I.D. R’yi bu kadar özel kılan ne? 0-100 km/s hızlanmasını 2.25 saniyede tamamlayan elektrikli otomobil 680 beygir güç üretebiliyor. Aracın sahip olduğu devasa kanadı da söylemeden geçmek olmaz. Bir de tüm bunların sadece 250 gün içerisinde gerçekleştiğini düşündüğümüzde aracın değeri gözümüzde bir kat daha artıyor.

Tüm bu etkileyici rakamların yanı sıra Romain Dumas’ın performansı olmadan bu rekor mümkün olmazdı. Başarılı pilot, Pikes Peak rekor listesinde Walter Rohl, Ari Vatanen, Michele Mouton ve 9 kez Dünya Ralli Şampiyonası’nı kazanan Sebastian Loeb’ün yanındaki yerini aldı.

Burada daha hızlı gitmek mümkün mü? Bunu zaman gösterecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu