725 beygirlik Aston Martin DBS Superleggera tanıtıldı

Aston Martin, sızdırılan görsellerin ardından amiral gemisi modeli DBS Superleggera’yı tanıttı. Karbon fiber gövde panellerine sahip olan modelin kaputunun altında ise 725 beygir gücündeki çift turbo beslemeli V12 motor yatıyor.

Güncellenen V12 motor, özellikle daha agresif sürüş modlarında, güçlü bir ses sunmak için aktif valfler ve dörtlü çıkışı ile yeni bir egzoz sistemi ile donatılmış.

725 beygir gücün yanı sıra 900 Nm tork üretebilen 5.2 litrelik güç ünitesi 8 ileri ZF şanzımanla gücünü arka tekerleklere aktarırken yeni modelde ayrıca tork vektörlü limitli kaydırmalı diferansiyele yer verilmiş. 0-100 km/s hıza 3.4 saniyede ulaşan süper otomobilin 0-160 km/s hızlanma süresi ise 6.4 saniye olarak açıklandı. İngiliz üretici yeni amiral gemisi modelini ”unutulmaz bir sürüş deneyimi sunmaya adanmış” olarak nitelendirirken aracın son hızının 339 km/s olduğu belirtildi.

Güncellenen V12 motor, özellikle daha agresif sürüş modlarında, güçlü bir ses sunmak için aktif valfler ve dörtlü çıkışı ile yeni bir egzoz sistemi ile donatılmış. Aston Martin, yeni modellerinin sadece güç odaklı olmadığını belirtirken DBS Superleggera’nın süper otomobil ile süper GT’nin rafineliğini bir arada sunduğu vurgulandı.

Aston Martin DBS Superleggera’nın kıvrımlı hatları, güzel bi görüntü sunmasının yanı sıra yüksek hızlarda 180 kg’ye kadar yere basma kuvveti sağlayabiliyor. Bu rakam bir Aston Martin’in sahip olduğu en yüksek değer.

DB11 modelinde kullanılan alüminyum mimarinin elden geçirilmesiyle elde edilen şasi, ön bölümde çift kollu süspansiyon kolu arka bölümde ise çok bağlantılı sisteme sahip. En yeni adaptif amortisörlere sahip süspansiyon sistemine sahip olan DBS’de GT, Sport ve Sport Plus olmak üzere üç farklı sürüş modu sunulacak.

”DBS Superleggera sadece harika bir Aston Martin isminin geri dönüşünü değil, aynı zamanda Super GT sektörünün zirvesine geri dönüşünü işaret ediyor.” diyen Aston Martin CEO’su Andy Palmer, ”İkiz turbo V12’den elde edilen olağanüstü tork sayesinde DBS Superleggera ayrıca nefes kesici bir güce sahip olmasına rağmen aracın dinamikleri dikkatli bir şekilde tüm yetenek seviyelerinindeki sürücülerin kullanabilmesi için özenle ayarlandı. Ustaca tasarlanan, takıntılı şekilde geliştirilen ve aşırı derecede güçlü olan DBS Superleggera’nın her santimetresi Aston Martin’in amiral gemisinim yansıtıyor.” ifadeleriyle yeni modellerine çok güvendiklerini belirtti.

2019 Aston Martin DBS Superleggera, İngiltere’de 225.000 Pound , Almanya’ da 274.995 Euro ve ABD ‘de 304.995 Dolar’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Yeni modelin ilk teslimatlarının 2018 yılının üçüncü çeyreğinde başlaması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu