Yeni Renault Clio’nun iç mekan görselleri geldi

Renault, 15 milyon satış adedine ulaşan ikonik modeli Clio’nun beşinci neslini tanıtmaya hazırlanıyor. İlki 1990 yılında lanse edilen Clio, satışa sunulmasından bu yana Renault Grubu’nun dünyanın dört bir yanında en çok satan otomobili oldu. 2013 yılından bu yana Avrupa’da B segmentindeki liderliğini sürdüren Clio, 2012 ve 2018 yılları arasında her yıl bir önceki yıla göre satış rakamını artırarak önemli bir başarı gösterdi.

Yeni Clio’da dış tasarım olgunlaştırılırken, iç tasarım ise yeniden yaratılmış.

“Evrim ve Devrim” çifte ilkesi esas alınarak tasarlandığı belirtilen yeni Clio’da dış tasarım olgunlaştırılırken, iç tasarım ise yeniden yaratılmış. Daha keskin hatlara ve daha iddialı ön kısma kavuşacak olan yeni Clio daha dinamik ve modern bir görünüme kavuşmuş. Fransız üretici, tüm parçaları yenilenmesine rağmen yeni modelin ilk bakışta bir Clio olduğunun anlaşılacağını söylüyor. İç kısımda ise çok daha büyük değişiklikler bizleri bekliyor. Kalite algısı arttırılan modelde sunulan teknolojiler üst segmente göz kırpıyor.

Renault Grubu Endüstriyel Tasarım Direktörü Laurens van den Acker yeni modelleri hakında, “Beşinci nesil Clio, segmentinin en çok satan modeli ve tüm kategorilerde Avrupa’nın en çok satan ikinci otomobili olması açısından bizim için çok önemli. Clio efsanesinin son ürünü olan bu ikon otomobil, önceki nesil modellerin en iyi özelliklerini aldı. Clio 4’ün dış tasarımı, müşterilerimizin büyük beğenisini kazanmıştı ve bugün de kazanmaya devam ediyor. Bu yüzden bir yandan önceki modelin genetiğine sadık kalırken, diğer yandan yeni modelin modernizmini ve şıklığını artırmaya karar verdik. İç kısımda ise, gerçek bir devrim gerçekleştirilerek kalite algısı gözle görülür biçimde artırıldı ve daha sofistike bir tasarım ve daha güçlü bir teknolojik donanım tercih edildi. Bu model, Clio’ların en iyisi.“ ifadelerini kullandı.

Yeni Clio, İttifak’ın yeni CMF-B platformu üzerinde yükselecek ve böylece modelin elektrikli versiyonlarının önü açılacak. Model, bu sayede en yeni teknolojik gelişmelere de entegre olabilecek ve pazarın yeni gereksinimlerine karşılık verebilecek.

Renault modelleri açısından yeni bir neslin öncüsü olan Yeni Clio, Renault Sport ve INITIALE PARIS’ten esinlenilen yeni R.S. Line imzasıyla birlikte sunulacak.

Yeni Clio’nun iç tasarım ekipleri, kalite algısı ve sürücü bölümünün ergonomisine ayrı bir özen göstermiş. Yüksek kaliteli malzemelere yer verilen iç mekanda gösterge panelinin yumuşak kaplaması, kapı panelleri, orta konsol çerçevesinde kullanılan malzemeler kalite algısı arttırmış. Daha kompakt hale getirilen tamamen yeni “Akıllı Kabin-Smart Cockpit”, sürücü odaklı olarak tasarlanmış ve daha fazla teknolojiyi içinde barındırıyor. Sınıfının en geniş ekranına sahip olacağı söylenen yeni Clio’da segmentinde ilk olan, özellikle şehir içi kullanımında son derece pratik elektrikli park freni gibi yeni teknolojilere de yer verilmiş.

“Akıllı Kabin-Smart Cockpit” konseptinin kilit unsuru olan 9,3 inçlik multimedya ekran, Renault’nun sunduğu en büyük ekran olma özelliğine sahip. Tasarımında Espace modelinden esinlenilen bu hafif eğimli dikey tablet, gösterge paneline farklı bir hava katarak kabin içinin modernizmini arttırırken, ekran okunabilirliğini kolaylaştırmış. Kullanıcı odaklı bu ekran, internet bağlantılı yeni multimedya sistemi EASY LINK, navigasyon, “bilgi-eğlence” sisteminin yanı sıra MULTI-SENSE ayarları yeniliklere de sahip.

Yeni Clio, geleneksel analog kadranların yerine ilk kez dijital bir ekran ile sunulacak. Üst modellerden alınan teknoloji ile 7 ila 10 inç büyüklüğündeki TFT ekran, kişiselleştirme imkanı da sunuyor. 10 inçlik versiyonda, ekran üzerinde GPS navigasyon da yer alacak. 9,3 ve 10 inçlik iki ekranı ile Yeni Clio, kategorisinin en büyük ekranlarını sunacak.

Yeni Clio’nun tamamen yeniden tasarlanan gösterge panelinde kalite açısından önemli adımlar atılmış. Panel, köpük kaplı üst kısım, kişiselleştirilebilir bir orta bölme ve torpido gözü gibi işlevsel bileşenlere ayrılmış alt bölme olmak üzere üç kısımdan oluşuyor. Dalga şeklindeki form ve merkezi ve yan havalandırma deliklerinin yatay tasarımı ise genişlik algısını artırıyor. Ekranın alt kısmında, parlak siyah düğmeler ve sürücünün kullanım kolaylığı için doğrudan erişimli klima kumandaları gibi özellikler ergonomiyi arttırmış.

Önceki modele kıyasla daha kompakt bir hava yastığı kullanılarak, direksiyona daha şık ve rafine bir tarz kazandırılmış. Bu daraltma, sürücünün gösterge tablosunu görmesini de kolaylaştırmış. Retro aydınlatmalı kumandalar ve krom saten kaplaması ile kalite algısı da bir üst seviyeye çıkmı.

Orta konsol da yeni Clio’nun “Akıllı Kabin- Smart Cockpit”inin kilit elemanlarından biri olma özelliğine sahip. Sürüş konumunun ergonomisini artırmak amacıyla yükseltilen orta konsol sayesinde, kısaltılmış vites topuzuna dokunmak daha kolay bir hal almış. Aydınlatmalı dış çerçeveye sahip orta konsol, iç ambiyansa göre kişiselleştirilebilecek. Alt kısımdaki entegre bölmeler, yolcuların kullanımını kolaylaştıran telefon şarjı gibi işlevleri de yerine getirebiliyor.

Yeni Clio’nun koltukları yeni nesil ile birlikte daha iyi desteklere ve daha iyi sürüş pozisyonuna kavuşmuş. Koltukların yarı yumuşak kaplamalarının boşluklu yapısı, arkadaki yolcular için diz mesafesini önemli ölçüde artırırken, virgül şeklindeki daha ince koltuk başları ise sürücünün arkayı görmesini kolaylaştırmış. Ayrıca kumandalara erişimin kolaylaştırılması da koltuklardaki ergonomi ve kullanım kolaylığına katkıda bulunmuş.

Yeni Clio’da kaplamalı ve geniş giydirmeli kapı panelleri, aynı kol dayamalar gibi farklı iç ortam tasarımlarına göre düzenlenebilecek.

Müşteriler, orta konsol, kapı panelleri, direksiyon ve kol dayama gibi ayrıntılar için sunulan kişiselleştirme paketleri ile araçlarında istedikleri değişiklikleri yapabilecekler. Gösterge paneli üzerindeki havalandırma çizgisine ait inovatif renk kişiselleştirme tercihi ile sunulan 8 ambiyans seçeneği sayesinde iç mekan, tamamen kişisel tercihe göre düzenlenebilecek. Ortam aydınlatma için ise 8 renk seçeneği sunuluyor.

Yeni Clio ile ilgili bilgiler geldikçe sizlerle paylaşacağız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu