Yeni Toyota Supra’yı Detroit Fuarı’nda göreceğiz

Yeni modelin arka kısmını ortaya koyan görselin en önemli tarafı ise uzun zamandır beklediğimiz modelin tanıtım tarihini de yansıtması.

Yeni Toyota Supra’yı büyük ölçüde görmüş olsak da, efsanevi modelin resmi tanıtımını uzun zamandır bekliyoruz. Toyota da bu bekleyişin artık yavaş yavaş sona erdiğini yeni bir teaser görseli ile duyurdu. Yeni modelin arka kısmını ortaya koyan görselin en önemli tarafı ise uzun zamandır beklediğimiz modelin tanıtım tarihini de yansıtması.

14 Ocak tarihinde Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıtılacağı açıklanan yeni Supra’nın ilk ipuçları 2014 Detroit Otomobil Fuarı’nda FT-1 konsepti ile verilmişti. Geçtiğimiz beş senede, Toyota ve BMW’nin Supra ve Z4 modellerini beraber geliştireceklerini öğrendik. 2018 yılı içerisinde tanıtılan GR Supra Racing konsepti ile ise yeni Supra’nın nasıl görüneceği konusunda fikir sahibi olmuştuk.

Toyota, yeni Supra’nın teknik detayları konusunda ağzını oldukça sıkı tutuyor olsa da, Supra baş mühendisi Tetsuya Tada, yeni modellerinin BMW imzalı sıralı 6 silindirli bir motora sahip olacağını onaylamıştı.

Bu açıklamanın ardından gözler BMW Z4 M40i’de kullanılan 387 beygir güç ve 500 Nm tork üretebilen 3.0 litrelik turbo benzinli üniteye çevrildi. 8 ileri otomatik şanzımanı ile birlikte Z4’ü 4.5 saniyede 100 km/s sürate çıkaran bu motorun yeni Supra’nın kaputunun altında da görmeyi bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu