McLaren 600LT Spider’dan ilk teaser geldi

Yeni Spider, gücünü beklendiği gibi Coupe kadeşinde de kullanılan motordan alacaktır.

McLaren F1 GTR ‘Longtail’ modelinin ardından 675 LT Coupe ve Spider tanıtılmıştı. En son olarak da 600LT ile karşımıza çıkan İngiliz otomobil üreticisi, şimdi de teaser videosu ile yeni pist odaklı modelinin ipuçlarını paylaşmaya başladı.

İngiliz otomobil üreticisi, potansiyel alıcıların sadece 12 aylık bir üretim süresine sahip olacağı belirtilen son Longtail versiyonunu satın almak için ellerini çabuk tutmaları gerektiğini açıkladı.

Peki McLaren’i son Longtail versiyonu ne olacak? Tüm paylaşılanlar 600LT Spider’a işaret ediyor. Öncelikle plakalıktaki 600LT yazısı bu düşüncemizi onaylarken, ayrıca stop lambaları da 600LT Coupe ile birebir aynı.

Yeni Spider model gücünü beklendiği gibi Coupe kadeşinde de kullanılan motordan alacaktır. 600 beygir güç ve 619 Nm tork değerlerine sahip çift turbo beslemeli 3.8 litrelik bu V8 motor, gücünü 7 ileri şanzıman ile arka tekerleklere aktarıyor.

0’dan 100 km/s hıza 2.9 saniyede çıkan 600LT Coupe’de olduğu gibi Spider versiyonun da aynı sürede bu hıza ulaşabileceğini söyleyebiliriz. McLaren’in verilerine göre, 570S Spider’ın sahip olduğu fazladan 45.8 kg ağırlığa rağmen tıpkı 570S Coupe’de olduğu gibi 3.1 saniyede 100 km/s hıza çıkabiliyor olması da bizi bu düşünceye iten bir başka detay.

600LT Coupe’de olduğu gibi Spider versiyonunda da diğer aerodinamik geliştirmelerin yanı sıra düz bir karbon fiber zemin, daha sert süspansiyon, düşürülmüş sürüş yüksekliği, genişletilmiş ön iz açıklığı, daha büyük bir arka difüzör ve sabit bir arka kanat göreceğiz. Yukarı doğru konumlandırılmış egzoz sistemi de tabi ki bizi bekliyor olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu