2020 Polestar 2 yüzünü gösterdi

Polestar nihayet markanın tümüyle elektrikli kompakt fastback ve belki de dünyanın Tesla Model 3’e karşı ilk gerçek rakibi olan 2 modelini resmi olarak tanıttı.

2020 Polestar 2, toplamda 408 beygir güç ve 660 Nm tork üretebilen 2 adet elektrik motoruna ev sahipliği yapacak.

2020 Polestar 2, toplamda 408 beygir güç ve 660 Nm tork üretebilen 2 adet elektrik motoruna ev sahipliği yapacak. 78 kWh’lik batarya ile donatılan modelin menzili ise WLPT değerlerine göre 500 km olarak açıklandı. Almanya’da 39.900 Euro’luk fiyatla satışa sunulacak olan Polestar 2, ilk yıl sadece Launch Edition adı verilen versiyon ile satın alınabilecek ve 59.900 Euro’luk fiyat etiketine sahip olacak.

Beklendiği gibi, yeni Polestar 2, XC40 SUV modelindede kullanılan Volvo’nun CMA platformu üzerinde yükseliyor. Polestar, zemine monte edilmiş pil takımının kasanın sertliğini arttırdığını ve içten yanmalı motorlu modellerde kullanılan mimari ile karşılaştırıldığında yol gürültüsünün 3,7 dB azaldığını iddia ediyor.

Polestar ayrıca Öhlins amortisörleri, Brembo frenleri ve modele özgü 20 inç dövme jantlara sahip olan, yol tutuşu artıran bir Performance paketi de sunacak. Pakette ayrıca altın renkli emniyet kemeri, fren kaliperleri ve valf kapakları da bulunacak.

Tamamen elektrikli yeni Polestar 2’nin iç mekanında dikkat çeken en önemli özellik ise Android bilgi-eğlence sistemi oldu. Yeni bilgi-eğlence sistemi 11 inçlik bir dokunmatik ekrana sahip. Sİstem aynı zamanda favori uygulamalarınızı ve Google hizmetlerinizi çeşitli araç işlevleriyle birleştiren uyarlanabilir bir dijital ortam da sunuyor.

Polestar CEO’su Thomas Ingenlath yeni modelleri hakkında, ”Polestar 2, ilk tamamen elektrikli ve seri üretim modelimiz. Bu konuda her şey tutku ve özveri ile tasarlanmış ve üretildi. Bir elektrikli performans markası olarak ve gelecekteki tamamen elektrikli otomobil portföyünün piyasaya sürülmesiyle Polestar, dünyanın hava kirliliği sorunlarına cevap vermeye kararlı. Polestar, sahip olması ve kullanması harika elektrikli elektrikli otomobiller sunuyor.” açıklamasında bulundu.

Yeni modelin diğer dikkat çeken özellikleri arasında Pixel LED farlar, çerçevesiz yan aynalar ve araca yaklaşılınca ışıkların açılması gibi sistemler yer alıyor.

Plug-in hybrid Polestar 1 modelinde olduğu gibi yeni 2020 Polestar 2 de sadece internet üzerinden satın alınabilecek. Polestar, yeni 2 modelini 2020 yılının başlarında Çin’de üretmeyi planlıyor. Yeni model ilk olarak ise Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu