Skoda Kamiq resmi olarak tanıtıldı

Skoda, teaser kampanyalarına bir son verip nihayetinde yeni SUV modeli Kamiq’i tanıttı. Nissan Juke, Renault Captur ve Hyundai Kona gibi modellere rakip olacak olan araç, ilk olarak Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak.

Geniş ızgarası ile dinamik bir görünüm sunan Kamiq’in arka bölümünde yeni Scala’dan tanıdığımız stop lambaları ve arka difüzörü görüyoruz.

Inuit halkının dilinden gelen Kamiq ismi, şirketin Satış ve Pazarlama Yönetim Kurulu Üyesi Alain Favey, bu isim hakkında ”her durumda kendinizi rahat hissettiğiniz ve kendi karakterine sahip anlamına geliyor. Bu da araca mükemmel şekilde uyuyor” ifadelerini kullandı.

Karoq modelinin altında konumlandırılacak olan Kamiq, 4.241 mm uzunluğunda, 1.793 mm genişliğinde ve 1.531 mm yüksekliğe sahip. 2.651 mm’lik dingil mesafesine sahip olan aracın bagaj hacmi ise 400 litre olarak açıklandı. Bu değer, koltuklar yatırıldığında ise 1.395 litreye ulaşıyor. Bunun dışında ön yolcu koltuğu da katlanabiliyor ve 2.447 mm’ye kadar uzunluktaki eşyaların taşınmasına da olanak sağlıyor.

Yeni modelin tasarımına baktığımızda ise ön bölümde bölünmüş DRL LED farları görüyoruz. Geniş ızgarası ile dinamik bir görünüm sunan Kamiq’in arka bölümünde yeni Scala‘dan tanıdığımız stop lambaları ve arka difüzörü görüyoruz. SUV modelin tasarımını 16, 17 ve 18 inçlik jant seçenekleri ile tamamlamak mümkün.

İç mekana geçtiğimizde, donanıma göre 6.5, 8 veya 9.2 inç olarak tercih edilebilen bilgi-eğlence ekranının hakim olduğu bir kokpit görüyoruz. Skoda Kamiq ayrıca isteğe bağlı olarak 10.25 inç boyutunda Virtual Cockpit dijital gösterge ekranı ile satın alınabilecek.

Bunların dışında yüksek kaliteli yumuşak bir kaplamaya sahip kapı içleri dikkat çekerken, beyaz, kırmızı ve bakır olmak üzere 3 farklı renkteki ambiyans aydınlatması da yine SUV modelde sunulan yenilikler arasında. Isıtmalı direksiyon, ön ve arka koltukların dışında ısıtmalı ön cam da yine Skoda Kamiq’te yer alan konfor özellikleri arasında.

Sahip olduğu tampon korumalıkları ve yüksek gövde yapısına rağmen SUV model sadece önden çekişli olarak sunulacak. Giriş seviyesinde 115 beygir güç ve 200 Nm tork üretebilen turbo beslemeli 1.0 litrelik motorla satışa çıkacak olan Kamiq, 6 ileri manuel veya 7 ileri DSG şanzımanla birlikte tercih edilebilecek. Bunun dışında aktif silindir kapama teknolojisine sahip 1.5 litrelik TSI motor ise 150 beygir güç ve 250 Nm tork değerlerine sahip. Bu motor da yine aynı şanzıman seçenekleri ile satın alınabiecek. Dizel cephesinde ise 115 beygir güç ve 250 Nm tork üretebilen 1.6 litrelik TDI motor seçenekler arasında olacak.

Kamiq, sürüş yüksekliğini 10 mm düşürebilen ayarlanabilir amortisörler ile birlikte Sport, Eco, Sport ve Individual olmak üzere dört farklı moda sahip Sport Chassis Control aktif süspansiyonu sistemine de sahip olabilecek.

Ön Çarpışma ve Şerit Takip Asistanı sistemlerinin standart olarak sunulduğu araçta, Adaptif Hız Sabitleyici, Sürücü Uyarı, Mürettabat Koruma Yardımı, Park Asistanı ve Otomatik Işık Asistanı ise opsiyonel olarak alınabilecek.

Yeni Skoda Kamiq, ilk olarak Cenevre Otomobil Fuarı’nda otomobilseverlerin karşısına çıkacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu