Ateşli MINI John Cooper Works, 300 beygirin üzerinde güce sahip olacak

İngiliz otomobil üreticisi, 300 beygirin üzerinde güce sahip olacak John Cooper Works GP’nin üretiminin 3000 üniteyle sınırlı olacağını belirtti.

2017 yılında tanıtılan JCP GP Concept modeli baz alınarak geliştirilen  MINI John Cooper Works GP’nin üretimi 2020 yılında başlayacak.

İngiliz otomobil üreticisi, 300 beygirin üzerinde güce sahip olacak John Cooper Works GP’nin üretiminin 3000 üniteyle sınırlı olacağını belirtti. MINI, John Cooper Works GP’nin şimdiye kadar üretilmiş yola çıkma izni olan en hızlı ve güçlü modelleri olacağını söyledi. Yeni modelin dört tekerlekten çekişe sahip olup olmayacağını ise henüz bilmiyoruz.

Birkaç aydır geliştirilmesine devam eden aracın sınırları yarış pistlerinde de sonuna kadar zorlanmış. MINI’nin süspansiyon sistemi, motor, aerodinamik ve ağırlık dağılımını mümkün olan en heyecan verici sürüş deneyimini sağlaması için zorlu testlere tâbi tutulmuş.

MINI tarafından paylaşılan teaser görselleri de aracın 2017 yılında tanıtılan konsept modele benzeyeceğini kanıtlar nitelikte. Tabi ki bazı çılgın tasarım ögelerini üretim versiyonunda törpülenmiş olarak göreceğiz.

Konsept model ile üretim versiyonu arasındaki en büyük benzerlik kuşkusuz içi kırmızı renkli ve her iki tarafında GP logosu bulunan bölünmüş arka spoyler olacak. Ateşli hatchback modelde ayrıca siyah ve gri renkli sportif jantlar ve etrafı agresif bir difüzörle çevrili egzoz çıkışlarına yer verildiğini görüyoruz.

2012 yılında üretilen John Coope Works GP, Nürburgring’i 8 dakika 23 saniyede turlamayı başarmıştı. Yeni otomobil ile birlikte MINI, Honda Civic Type R ve Ford Focus RS’e ciddi bir rakip olmak istiyorsa bu süreyi 8 dakikanın altına çekmeli.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu