2020 BMW X3 ve X4 M resmi olarak tanıtıldı

Yüksek performanslı SUV modellerin kaputunun altında 479 beygir güç ve 598 Nm tork üretebilen 3.0 litrelik çift turbo beslemeli 6 silindirli motor görev yapacak.

BMW, 2020 X3 M ve X4 M modellerinin üzerindeki örtüyü kaldırdı. Yeni modellerin üretimine Nisan ayından itibaren başlanacak.

Yüksek performanslı SUV modellerin kaputunun altında 479 beygir güç ve 598 Nm tork üretebilen 3.0 litrelik çift turbo beslemeli 6 silindirli motor görev yapacak. 8 ileri M Steptronic şanzımanla gücünü yere aktaracak olan modeller arkadan çekiş öncelikli dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olacak. Bu düzen X3 ve X4 M modellerinin 0’dan 100 km/s hıza 4.1 saniyede çıkmasını sağlarken, araçların son hızı ise 280 km/s olarak açıklandı.

Daha fazla güç isteyen müşteriler için ise X3 ve X4 M Competition Package sunuluyor. 510 beygir güce sahip olan bu versiyonda tork ile 598 Nm olarak kalmış. Güçlü versiyonda 0-100 km/s hızlanma süresi 4 saniyenin altına düşerken son hız da opsiyonel olaraks sunulan M Driver’s Paketi ile 284 km/s’ye çıkıyor.

Performanslı SUV modeldeki geliştirmeler sadece güç ünitleri ile sınırlı değil elbette. Süspansiyondan başlayarak BMW mühendisleri, özel döner mil yatakları, tork kolları ve süspansiyon kollarını elden geçirmişler. Mühendisler ayrıca şasiyi de daha güçlü ve rijit hale getirmek için fazla mesai harcamışlar.

Tüm modellerde Aktif M Diferansiyel, Adaptif M Süspansiyon ve değişken oranlı M Servotronic direksiyon sistemine yer verilmiş. BMW ayrıca bu güçlü SUV modelleri durdurabilmek adına önde 395 mm, arkada ise 370 mm’lik havalandırmalı yüksek performanslı fren sistemi kullanmış.

Yeni performanslı versiyonları görsel açıdan da standart modellerden ayırmak adına siyah bir ızgaraya ve daha büyük hava girişlerine sahip agresif bir ön tampona yer verilmiş. Bunların dışında aerodinamik yan aynalar, özel arka difüzör ve dört çıkışlı egzoz sistemi sayesinde de X3 ve X4 M versiyonlarını diğer modellerden ayırmak mümkün olacak. Özel spoyler ve 20 inç boyutundaki jantlar ile de performanslı modellerin tasarımı tamamlanmış.

M Competition Paketi’ne sahip versiyonlar da büyük ölçüde benzer bileşenlere sahipken bazı ayrıntılar ile bu durum değiştirilmeye çalışılmış. Parlak siyah detaylara, 21 inçlik jantlara ve siyah krom egzoz borusuna yer verilen versiyonda ayrıca M Sport Egzoz Sistemi kullanılmış.

Yıılın sonlarına doğru ilerlediğimizde X3 ve X4 M modelleri arka difüzör ve yan aynalar dahil olmak üzere bir dizi karbon fiber takviyeli malzemeye ev sahipliği yapacak olan M Carbon dış paketi ile de satın alınabilecek.

İç bölüme geçtiğimizde ise Vernasca deri spor koltukları, alüminyum karbon kaplamalar ve deri kaplı spor direksiyon simidi ile karşılaşıyoruz. Bunlarında dışında M versiyonlara özel gösterge tablosuna sahip olan modeller, yine M modellere özel bir vites kulakçıklarına da ev sahipliği yapacaklar.

X3 ve X4 M Competition Paketi’ne sahip modellerin iç bölümündede yine benzer bir yapı hakim olacak ancak bu paketle gelen araçlar Merinos derisinden yapılma ve Competition Package logosunu içinde barındıran M Sport koltuklara ev sahipliği yapacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu