Bentley Bentayga Speed, Lamborghini Urus’u gözüne kestirdi

İngiliz üreticinin, dünyanın en hızlı SUV modeli olarak nitelendirdiği Bentayga’nın son hızı 306 km/s olarak açıklandı

Bentley, lüks SUV modeli Bentayga’nın performanslı versiyonu Speed’i tanıttı. İngiliz üreticinin, dünyanın en hızlı SUV modeli olarak nitelendirdiği Bentayga’nın son hızı 306 km/s olarak açıklandı. Bu rekoru daha önce elinde tutan Lamborghini Urus’un maksimu sürati ise 305 km/s’ydi.

Gücünü çift turbo beslemeli W16 motordan alan Bentayga Speed, 635 beygir güç ve 900 Nm tork değerlerine sahip. Standart Bentayga’ya göre 26 beygir güç ve 26 Nm tork fazlası olan Speed versiyonunun 0-100 km/s hızlanma süresi ise 3.9 saniye olarak açıklandı. Standart versiyonda bu değer 4.1 saniyeydi.

Bentayga Speed’e dışarıdan baktığımızda ise koyu renkli ön farlar, radyatör ve tampon ızgalarının yanı sıra modele özgü 22 inç alaşım jantlar, gövde rengindeki yan marpiyeller, bagaj kapağına entegre spoyler ve Speed logosu ile standart versiyondan ayrılıyor.

Benzer tema ve renkleri iç mekanda da görüyoruz. Koltuk ve kapı içlerinde deri ve kapitone detaylara yer veren Bentley, Alcantara detaylara da yer vermiş. Metal bir ‘Speed’ logosu ön konsolda yolcu tarafındaki yerini alırken aydınlatmalı ‘Speed’ logoları da yan eşiklerdeki yerini almış.

W12 motorundan ve sekiz ileri otomatik şanzımandan daha iyi yanıt almak için yeniden yapılandırılan bir şasiye sahip olan Bentayga Speed, daha sert bir süspansiyona ve Bentley’in Dynamic Ride sisteminin güncellenmiş bir versiyonuna ev sahipliği yapıyor.

Bentayga Speed’de egzoz sesi aracın karakterine göre yeniden ayarlanırken, şimdiye kadar bir Bentley’de kullanılan en büyük ve en güçlü fren olma özelliği taşıyan seramik üniteler ise opsiyonel olarak alınabiliyor.

Bentley, en hızlı SUV olarak iddia ettiği yeni Bentayga Speed’in lansmanını Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu