Dacia Duster Pick-up’a yeşil ışık

2019 yılı bitmeden tanıtılması beklenen modelin fiyat etiketiyle sınıfında iddialı olması bekleniyor

Dacia, ikinci nesil Duster’ın pick-up versiyonu üzerinde çalışmaya başladı. 2019 yılı bitmeden tanıtılması beklenen modelin fiyat etiketiyle sınıfında iddialı olması bekleniyor.

Duster Pick-up ile ilgili detaylar, Renault Romanya Ticari Araç Şefi Hakim Boutehra tarafından katıldığı bir röportajda duyuruldu. Yönetici, aracın homologasyonuna başlanıldığını ve Güney Amerika’da satılan Renault Duster Oroch’un aksine daha ticari odaklı tasarlanacağını belirtti.

Dacia, Duster Pick-up’ı hayata geçirmek için Romturingia şirketi ile ortak çalışacak. Bu şirket hali hazırda 2014 yılında üretimi 500 adet ile sınırlı olan bir Duster pick-up çalışmasında bulunmuştu. Geçtiğimiz yılda da ikinci nesil Duster’ı baz alan bir pick-up tasarlayan Romen şirket, bu araçlar Hannover Ticari Araç Fuarı’na da katılmıştı.

Duster’ın pick-up versiyonu hakkında elimizdeki bilgiler sınırlı olsa da, aracın 1.5 litrelik dCi dizel ve 1.3 litrelik TCe benzinli motorlara sahip olacağını şimdiden söylemek yanlış olmayacaktır. Yeni pick-up modelinde dört tekerlekten çekiş sisteminin standart olarak sunulup sunulmayacağı ise henüz netlik kazanmadı.

Duster Pick-up, Dacia’nın bu yıl içinde tanıtacağı tek model olmayacak. Markanın en az üç yeni model üzerinde çalıştığı da yine Bouthera tarafından doğrulandı. Tanıtılacak yeni araçlar arasında Duster da dahil olmak üzere mevcut modellerin farklı versiyonlarını görebiliriz.

Not: Dacia Duster Pickup by Romturingia görselleri kullanılmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu