Honda, elektrikli prototipinin geniş bilgi-eğlence ekranını paylaştı

Urban EV konseptindekine benzer bir iç mekanla karşımıza çıkacak olan elektrikli araç, dijital bir gösterge kümesini de içeren ultra geniş bir ekrana sahip.

Honda, 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda yeni kompakt elektrikli prototipini tanıtacak. 2017 yılında Urban EV Concept ile ilk ipuçları verilen aracın ilk resmi eskizleri de geçtiğimiz ay paylaşılmıştı.

Teaser kampanyası kapsamında yakın zamanda ortaya çıkacak olan elektrikli otomobilin iç mekanından bir görsel paylaşan Japon üretici, minimalist kokpit tasarımını gözler önüne serdi. Urban EV konseptindekine benzer bir iç mekanla karşımıza çıkacak olan elektrikli araç, dijital bir gösterge kümesini de içeren ultra geniş bir ekrana sahip.

Farklı özelliklere erişim sağlayan bu ekran ayrıca kalan şarj süresini de gösteriyor. Bilgi-eğlence ekranının altına yerleştirilmiş olan kapasitif tuş takımı ise yolcuların sesi ayarlamasına veya sesini tamamen kapatmasına izin veriyor. Daha aşağıda hava menfezlerinin arasında dörtlü flaşör tuşu konumlandırılmış. Bu bölümün altında ise klima kontrol düğmelerine yer verilmiş.

Otomatik farlar, şerit takip asistanı, geleneksel yan aynalar yerine kullanılan kameralar, sesle kontrol ve ısıtmalı direksiyon simidi Honda’nın yeni elektrikli prototipinde dikkat çeken diğer detaylar arasında.

Urban EV, üretim versiyonundan bir önceki aşama olarak görüldüğü için bazı detayların değiştirilmiş olduğunu görüyoruz. 3 yerine 5 kapılı olarak tasarlanan yeni modelin kapıları da artık önden menteşeli olarak düzenlenmiş. Oturma kapasitesi de dörtten beşe çıkarılmış.

Elektrikli modelin güç aktarma organının detaylarını ise henüz bilmiyoruz. Yeni modelin teknik detaylarının 5 Mart’ta Cenevre Otomobil Fuarı ile açıklanması bekleniyor. Üretim modelinin tanıtılmasının ardından ise Urban EV’nin üretimine 2019 yılının sonlarında başlanacağı da gelen haberler arasında.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu