Volkswagen Transporter, büyük teknoloji güncellemesine kavuştu

En büyük değişiklik sürüş destek ve bağlantı sistemlerinde meydana gelmiş.

Volkswagen, makyajlanan Transporter, Caravelle ve Multivan modellerinin üzerindeki örtüyü kaldırdı.

Transporter ailesinde ön yüzün ve gösterge panelinin yenilenmesinin yanı sıra en büyük değişiklik sürüş destek ve bağlantı sistemlerinde meydana gelmiş.

Hidrolik direksiyondan elektromekanik bir sisteme geçiş yapan makyajlı Volkswagen Transporter, bu sayede yeni sürüş destek sistemlerinden faydalanabilecek. Bu sistemler arasında kuvvetli rüzgar eserken, otomatik olarak aracı sabitleyen standart Çapraz Rüzgar Yardımı, Şerit Yardımı, Park Yardımı, Arka Görüş Yardımı, Römork Yardımı, Yan Koruma ve dinamik yol levhası ekranı bulunuyor.

Yeni modelin iç mekanından bahsedecek olursak, T6.1 ilk defa dijital gösterge paneli ile birlikte geliyor. 8 inçlik Digital Cockpit sisteminin yanı sıra Volkswagen’in ne yeni bilgi-eğlence sistemine kavuşan araç 9.2 inç boyotundaki dokunmatik ekrana da ev sahipliği yapacak. Arabirim, internet radyosu ve müzik akışı hizmetleri de dahil olmak üzere çeşitli çevrimiçi tabanlı işlevler ve hizmetler sağlayan entegre bir SIM kartla (eSIM) birlikte geliyor.

Kaputun altında da çeşitli yeniliklere ev sahipliği yapacak olan makyajlı Transporter ailesi, güçleri 90 ile 199 beygir arasına değişen 2.0 litrelik TDI motorlar ile birlikte tercih edilebilecek.

Bunun yanında ABT tarafından geliştirilen tamamen elektrikli model de yine seçenekler arasında olacak. 112 beygir güç üretebilecek olan elektrikli model 77.6 kWh’lik bataryaya sahip olacak. Bu araç NEDC verilerine göre 400 km’lik bir menzile sahip olacak.

Yeni ön yüzü ve teknolojik geliştirmeler ile makyaj operasyonuna tâbi tutulan Volkswagen Transport ailesinin sonbaharda Avrupa’da satışa sunulması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu