Yeni nesil Peugeot 208’in görselleri sızdırıldı

İnternete sızdırılan görselle sayesine yeni nesil Peugeot 208’i görme fırsatı yakaladık.

Markanın diğer modellerinde de kullandığı benzer fütüristik temaları içeren kokpitte, oldukça küçük çaplı ve iki kollu olarak tasarlanan direksiyon simidi dikkat çekiyor

Yeni nesil Peugeot 208, Avrupa pazarında dizel, benzinli ve elektrikli güç ünitelerine sahip olarak sunulacak. Elektrikli versiyonu sızdırılan görsellerde mavi renkte görebiliriz. Bu versiyon ayrıca daha farklı bir ön ızgaraya da sahip.

Yeni modelin tasarımına değinecek olursak, 208 ağabeyi 508’den izler taşıyor. Ön bölümde farların içine yerleştirilen üçlü gündüz LED lambalarına ek olarak aşağı doğru sarkan karekteristik LED lambası da 208 modelindeki yerini almış.

Sızdırılan görsellerde yeni nesil Peugeot 208’in iç mekanı da gözler önüne serilmiş. Markanın diğer modellerinde de kullandığı benzer fütüristik temaları içeren kokpitte, oldukça küçük çaplı ve iki kollu olarak tasarlanan direksiyon simidi dikkat çekiyor. Dijital gösterge paneli, parlak siyah tuş takımı ve geniş bilgi-eğlence sistemi ekranı da iç mekandaki diğer detaylar arasında.

Yeni nesil Peugeot 208, PSA’nın CMP platformu üzerinde yükselecek. Aracın elektrikli versiyonunda ise DS3 Crossback E-Tense modelinde kullanılan 135 beygir güç üretebilen ve 50 kWh’lik bataryaya sahip olan üniteyi görebiliriz. Aracın menzilinin ise yeni WLPT standartlarına göre yaklaşık 300 km olması bekleniyor.

Baştan aşağıya yenilenen Peugeot 208, 5 Mart’ta kapılarını açacak olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak. Fuar ile birlikte yeni model hakkında tüm detaylara ulaşmayı umuyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu