1.8 milyon TL değerindeki Lamborghini Huracan Performante ağaca çarptı

1.8 milyon TL değerindeki Huracan Performante, otomobil severlere gösteri yaparken kontrolü kaybetti ve ağaca çarptı.

Seyirciler Huracan Performate’nin Londra sokaklarında kaldırıma çıkıp ağaca çarpmasını korku içinde seyrettiler. Spor otomobilinden yara almadan inen sürücü göz yaşlarıyla görüntülendi.Batı Londra’daki Acton’da supercar etkinliğinde Huracan Performante çok fazla dikkat çekmişti. Sürücü Launch Control yaptıktan sonra kontrolü kaybetti. 

Sürücünün başına yüklü bir maliyet açacak bu kaza HR Owen Supercar etkinliğinden sonra gerçekleşti. Hayranların telefon kameralarına takılmasının ardından sürücü egzoz sesini dinletti ve hızlı bir şekilde kalkmak istedi. Ancak otomobilin arkasının kaymasıyla direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü ağaca çarptı. 

Kalabalık kazaya doğru koşarken fotoğraf ve video çekmeyi ihmal etmedi. Neyse ki kaza esnasında meraklı kalabalıktan kimseye bir zarar gelmedi.

Öğlen saatlerinde sesleri duyan bir kişi sesi duyduğunda oraya doğru koştuğunu söyledi. ‘Drag yarışı yapmıyorlardı sadece hayranlar için egzozdan sesler çıkartıp hızlıca uzaklaşıyorlardı.’ ve ‘Kalabalık bu durumdan çok memnun görünüyordu, kaza olduğunda ise hayranlar çok üzülmüştü.’ dedi.

London.Carspots isimli Instagram hesabı ise şöyle dedi: ‘ Sürücü Launch Control yapıyordu fakat soğuk lastiklerin gazabına uğradı. Kontrolünü kaybetti.’

Lamborghini Huracan Performante 0’dan 100’e 2.3 saniyede çıkıyor ve 323 km/s son sürate sahip. Ayrıca 0’dan 200 km/s hıza 8.9 saniyede ulaşıyor.

HR Owens organizatörü ise şunları söyledi: ‘ Güvenliği son derece ciddiye alıyoruz mümkün olan tüm önlemleri alıyoruz. Pazar günü olay tamamen kontrolümüzün dışındaydı ve sonrasında polisle koordine edildi. Olaydan önce ve sonra polisi aradık ve etrafta olmalarını istedik. Ayrıca bunun yanında sürücüleri yönlendiren 45 personelimiz, ilk yardım ekipleri ve insanlar da vardı.’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu