2020 Hyundai Sonata Cenevre’de görücüye çıktı

8. nesli ile karşımıza çıkan orta sınıf sedan model, coupe formlu yapısıyla daha sportif bir görünüme kavuşmuş.

Hyundai, 2019 New York Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkaracağı yeni Sonata’nın tanıtımını internet üzerinden yaptı. 8. nesli ile karşımıza çıkan orta sınıf sedan model, coupe formlu yapısıyla daha sportif bir görünüme kavuşmuş.

Koreli üreticinin yaptığı açıklamaya göre yeni Hyundai Sonata’nın yüksekliği 30 mm azalırken, genişliği ise 25 mm arttırılmış. Uzunluğu 45 mm artan aracın dingil mesafesi de selefine göre 35 mm daha fazla olarak tasarlanmış.

Geçtiğimiz yıl tanıtılan ve markanın yeni Sensuous Sportiness felsefesinin ilk ipuçlarının verildiği Le Fil Rogue konseptinden ilham alınarak tasarlanan yeni nesil Sonata, ön bölümde farlarla bütünlük oluşturan krom çıtalar ile oldukça dikkat çekici bir görünüme sahip. Bu bölümde dikkat çeken bir yenilik de ilk olarak HDC-2 konseptinde karşılaştığımız Gizli Aydınlatma Lambaları oldu. Bu elemanlar Koreli üreticinin açıklamasına göre ‘kapalı haldeyken krom gibi görünürken, gündüz farı olarak hizmet etmeleri için açıldıklarında ise çarpıcı bir biriçimde yanmaya başlıyor’.

Kaputtan başlayan bu krom çıtalar yan bölümde de devam ederek pencerenin çerçevesini oluşturmuş. Arka bölümde ise eğimli tavan çizgisi ve alçalan bagaj bölümü aracın coupe görünümünü destekliyor. Bagaj kapağına entegre spoyler ile bütünlük oluşturan spoyler ise Hyundai logosunun altından LED bir şerit ile birbirine doğru uzanmış.

”Sonata, yenilikçi coupe benzeri siluetini kutluyor” diye konuşan Hyundai başkan yardımcısı ve Tasarım merkezi başkanı Sang Yup Lee, “Kısa bir ön bölüm, eğimli tavan çizgisi ve alçalan bagaj kapağı, dengeli bir his yaratıyor ve Hyundai’nin imzalı krom aksanı şimdi kaputun her yerine uzanıyor, daha da uzun görünmesini sağlıyor. Ayrıca yerleşik LED aydınlatmaya sahip. Bu ipuçları, Sensuous Sportiness tasarımını hayata geçiriyor.” ifadelerini kullandı.

Yeni nesil Hyundai Sonata’nın iç bölümü tasarlanırken hayalet uçaklardan ilham alınmış. Yeni modelin alçaltılan gösterge paneli ve menfezleri ile iç mekana daha ferah bir görünüm kazandırılmış. Sonata’nın bilgi-eğlence ekranı kapasitif düğmelerle desteklenirken, gösterge paneli ise tamamen dijital olarak tasarlanmış. Ayrıca geleneksel vites topuzu yerine yeni tasarlanan otomatik şanzıman kontrolü de iç mekana daha sofistike bir görünüm kazandırmış. Yetkililer, Hyundai Sonata’nın akıllı telefon tabanlı bir dijital anahtara sahip olacağını da doğruladı. Araç sahipleri, bir akıllı telefon uygulaması yardımıyla aracın kilidini açabilecek ve aracı çalıştırabilecekler.

Tasarımı ve sunduğu yenilikler ile Hyundai’nin yeni felsefesini yansıtan 2020 Sonata’nın satışlarına 2019 yılının ikinci yarısında başlanması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu