Audi, elektrikli konsept modellere devam edecek

Alman firmanın tasarım patronu Marc Lichte, Şangay ve Frankfurt Otomobil Fuar’larında yeni konsept modellerin tanıtılacağını duyurdu.

Audi, bu yıl içerisinde otomobil fuarlarında birçok fütüristik konsept model tanıtmayı planlıyor. Cenevre Otomobil Fuarı’nda Q4 e-tron konseptini tanıtan Alman firmanın tasarım patronu Marc Lichte, Şangay ve Frankfurt Otomobil Fuar’larında yeni konsept modellerin tanıtılacağını duyurdu.

 Lichte yeni konsept modelleri hakkında ”Üretime hazır olan Q4 e-tron gibi konsept araçlarımızın yanında tam tersi şekilde Aicon gibi 10 veya 15 yıl sonraki modelleri işaret eden konseptlerimiz de mevcut. Biri Şangay’da diğeri Frankfurt’ta yer alacak.” ifadelerini kullandı.

Lichte, Frankfurt’ta tanıtılacak Audi konsept otomobiliyle ilgili hiçbir ayrıntı sağlamadı, ancak Şangay modelinin “Gelecek 10 yılı öne süren bir elektrikli araç olacağını” söyledi. Yönetici ayrıca, konsept modelin tasarım anlamında da Audi’nin yeni felsefesini yansıtacağını belirtti.

Audi’nin Şangay konsepti, aracın Seviye 4 otonom sistemleri ile birlikte eşsiz bir iç tasarıma da sahip olacak.

Lichte yeni konsept araçları ile ilgili, ”Bugün, Seviye 3 otonom teknolojisinden bahsediyoruz, ama bu arabada Seviye 4 olacak ve bu iç mekanı çok değiştirecek. Bu araba size direksiyon simidi olan veya olmayan bir aracın nasıl görünebileceği hakkında bir fikir verecektir.” diye konuştu.

Audi, elektrikli otomobiller konusunda oldukça istekli görünüyor. Geçtiğimiz yıl ilk elektrikli SUV modeli e-tron SUV’u tanıtan marka, e-tron Sportback versiyonunun da planları arasında olduğunu doğruladı. Bunların dışında e-tron GT ise üretim hattına doğru ilerliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu