Koenigsegg Jesko’ların hepsi tükendi

Koenigsegg Jesko, üretimine başlandıktan sonra üretim bandından haftada sadece 1 adet üretilebilecek

İsveçli otomobil üreticisi Koenigsegg Jesko’nun üretimi planlanan tüm örneklerinin satıldığını açıkladı.

Cenevre Otomobil Fuarı’nın sonunda yayınlanan bir bildiride, Koenigsegg’in kurucusu ve genel müdürü Christian von Koenigsegg, otomobilin etkinlikte tanıtılmasında önce, Jesko’nun 83 örneğinin satıldğını açıklamıştı. Kalan 42 otomobilin de aracın tanıtımı ile birlikte beş gün içerisinde satıldığı belirtildi. Böylelikle üretimi 125 adet ile sınırlı olan Koenigsegg Jesko’ların tamamı da tükenmiş oldu.

Von Koenigsegg konu hakkında yaptığı açıklamada ”Yeni Koenigsegg Jesko, şimdiye dek planladığımız en yüksek hacimli üretimdir. Tanıtıldıktan kısa bir süre sonra tükenmesi, hem alçakgönüllülük hem de Koenigsegg’teki seçkin mürettebat için harika bir vasiyettir.” ifadelerini kullandı.

”Tasarımcılarımızın, mühendislerimizin ve teknisyenlerimizin vizyoner çalışmalarından satış ekibimiz ve küresel Koenigsegg bayi ağımızın yaptığı inanılmaz işe kadar Jesko’yu dünyaya getirmek için harika bir ekibe ihtiyaç vardı. Basından, halktan ve elbette büyüyen Koenigsegg sahipleri ailemizden aldığımız olumlu tepkiler için çok teşekkür ediyoruz.” von Koenigsegg konuşmasını bu sözlerle sonlandırdı.

Koenigsegg Jesko’nun üretimi 2020 yılının sonlarında başlaması beklenirken, aracın üretimine başlandıktan sonra üretim bandından haftada sadece 1 araç inebilecek.

Jesko’yu şimdiden satın alanlar, yeni hiper otomobillerini birisi pist odaklı diğer son sürat odaklı olmak üzere iki farklı kipte yapılandırabilecekler. Azami hız odaklı model daha az radikal aerodinamik özelliğe sahip olacak ve Koenigsegg’in 300 mil/saat (482 km/s) seviyesine ulaşmayı umduğu versiyon olacak. Olağan üstü yere basma kuvveti için devasa bir arka kanada sahip olan pist odaklı versiyonu ise Cenevre Otomobil Fuarı’nda görmüştük.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu