Skoda, 30 yeni model planlıyor

Yakında tanıtılacak olan araçların 10 tanesinin kısmen ya da tamamen elektrikli olacağının altı çizildi.

Skoda, 2022 yılının sonuna kadar 30 yeni model tanıtacağını duyurdu. Markanın yıllık konferansı sırasında yapılan duyuruda, yakında tanıtılacak olan araçların 10 tanesinin kısmen ya da tamamen elektrikli olacağının da altı çizildi.

Şirket ayrıntıları henüz açıklamadı ancak aldığımız duyumlara göre Çek üreticinin planları arasında Superb modelinin plug-in hybrid versiyonu da yer alıyor. Bunların dışında MEB platformu üzerinde inşa edilecek elekrikli bir crossover modeli de ilerleyen yıllarda görebiliriz. Elektrikli modelin ilk ipuçları Cenevre Otomobil Fuarı’nda Vision iV konsepti ile verilmişti. Bu modelin bir RS versiyonunun da olması beklenirken, yeni nesil Octavia RS’in de elektrikten nasibini alacağını söyleyebiliriz. Skoda’nın ilerleyen günlerde yeni modelleri ile ilgili daha fazla açıklama yapmasını bekliyoruz.

Tüm bunların yanı sıra oldukça başarılı bir yıl geçiren Skoda, 2018 yılı içerisinde dünya genelinde 1.253.700 adetlik satışa ulaşmış. Toplam satışını %4.4 oranında arttıran markanın satış geliri de %4.4 artarak 17.3 milyar Euro’ya çıkmış. Markanın faaliyet kârı ise 1.6 milyar Euro olarak açıklandı.

Önümüzdeki dört yıl boyunca, e-mobilite ve yeni mobilite hizmetlerine 2 milyar € yatırım yapacağını açıklayan Skoda ayrıca, geçtiğimiz sene içerisinde yeni ürünlere ve model serilerine hazırlanmakta olan Çekya’da bulunan tesislerine 500 milyon Euro’dan fazla yatırım yapmış durumda.

Skoda, Çekya’nın yanı sıra Volkswagen Grubu aracılığıyla Slovakya, Ukrayna, Rusya, Kazakistan, Cezayir, Hindistan ve Çin’deki üretimlerine de devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu