Lamborghini Aventador SVJ Roadster tanıtıldı

Lamborghini, Cenevre Otomobil Fuarı’nda Aventador SVJ Roadster modelini gün yüzüne çıkardı.

0’dan 100 km/s hıza 2.9, 200 km/s hıza ise sadece 8.8 saniyede çıkabilen Aventador SVJ Roadster’ın son hızı ise 350 km/s olarak açıklandı

6.5 litrelik atmosferik motorundan 770 beygir güç ve 720 Nm tork üretebilen araç, 7 ileri ISR şanzımanla gücünü dört tekerleğe birden aktarabiliyor. 0’dan 100 km/s hıza 2.9, 200 km/s hıza ise sadece 8.8 saniyede çıkabilen Aventador SVJ Roadster’ın son hızı ise 350 km/s olarak açıklandı.

Aracın performans özellikleri hemen hemen coupe kardeşi ile aynı olurken, 0-100 km/s hızlanması ise biraz daha yavaş kalıyor. Bu durumu da üstü açılabilir tavanın getirdiği 50 kg’lık ağırlık dezavantajı ile açıklayabiliriz.

Lamborghini aracın ağırlığı hakkında pek konuşmadı, ancak Aventador SVJ Roadster’ın her biri 6 kg oağırlığında olan  ve iki panelden oluşan bir karbon fiber çatıya sahip olduğunu doğruladı. Bu paneller, basitçe çıkarılabilirken, ön kaputun altında da saklanabilecek.

Üstü açık konumda kabinin konforlu kalmasını sağlamak için, bir düğmeye basılarak yükseltilebilen veya alçaltılabilen küçük bir arka pencereye de yer verilmiş. Kabin ayrıca dijital gösterge paneli, GPS navigasyonu ve Apple CarPlay uyumluluğu bilgi-eğlence sistemi ile donatılmış.

Coupe kardeşinde olduğu gibi, Aventador SVJ Roadster ”yüksek kuvvet ve düşük sürtünme elde etmek için rüzgar direncini” değiştiren aktif bir aerodinamik sisteme sahip. Bu ayarlamalar ön splitter ve karbon fiber arka kanadının konumunu ayarlayarak yapılabiliyor.

Oldukça gelişmiş olan bu sistem, virajlarda bile işe yarayacak. Lamborghini’nin yaptığı açıklamaya göre, kanadın sağ veya sol tarafı, istenen bir tekerlekte yere basma kuvvetini arttırmak için özel olarak ayarlanabiliyor.

Lamborghini Aventador SVJ Roadster’da aktif aerodinamik paketin yanı sıra, arka tekerlekten yönlendirme sistemine, karbon seramik frenlere, SV Roadster’a kıyasla %50 daha sert yuvarlanma çubuğuna sahip manyeto reolojik süspansiyona yer verilmiş.

Üretimi 800 adet ile sınırlı olacak olan Lamborghini Aventador SVJ Roadster’ın ilk teslimatları yaz ayları içerisinde gerçekleştirilecek. Aracın Avrupa fiyatı 387.007 Euro olarak açıklanırken, ABD fiyatı ise 573.996 Dolar olarak belirlenmiş.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu