Mercedes-Benz GLC Coupe yenileniyor

BMW X4’ün rakibi konumunda olan yenilenen Mercedes-Benz GLC Coupe modeli yakında tanıtılacak. Şirket henüz tanıtım tarihi vermedi ancak coupe formlu SUV modelin yakında ortaya çıkacağını paylaşılan bir teaser videosu ile duyurdu. Gelecek ay düzenlenecek olan New York Otomobil Fuarı’nda lansmanının yapılması beklenen modelin tanıtımının ise birkaç gün içerisinde internet üzerinden yapılması öngörülüyor.

Tıpkı 2020 GLC’de olduğu gibi Mercedes-Benz, GLC Coupe’de başarılı formülü bozmayarak çok fazla değişikliğe gitmemiş.

Paylaşılan teaser videosunda, yakın zamanda makyajlanan standart GLC modeli ile benzer bir ön görünüme sahip olduğuna tanık olduğumuz GLC Coupe’nin arka bölümü biraz daha farklı stop lambalarına ev sahipliği yapıyor.

Tıpkı 2020 GLC’de olduğu gibi Mercedes-Benz, GLC Coupe’de başarılı formülü bozmayarak çok fazla değişikliğe gitmemiş.

Trim güncellemelerinin ve yeni jantların yanı sıra, 2020 GLC Coupe, isteğe bağlı olarak sunulan 12,3 inç dijital gösterge tablosu ve gösterge panelinin ortasındaki bağımsız bir ekrana sahip olacak. Bu bağımsız ekran  7 veya 10.25 inç olarak tercih edilebilecek. Aynı zamanda çok fonksiyonlu direksiyon simidine de kavuşacak olan GLC Coupe’de orta konsolda da dokunmatik bir tuş takımına yer verilecek.

Arkadan çekişli ve dört tekerlekten çekiş sistemi 4 Matic ile birlikte tercih edilebilecek olan modelde 4Matic AWD, 259 beygir güç ve 370 Nm tork üretebilen 2.0 litrelik turbo beslemeli motor ile birlikte alınabilecek.

Yenilenen Mercedes-Benz GLC Coupe’nin tanıtımının ardından ise 43, 63 ve 63 S gibi AMG versiyonlarının model gamına katılması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu