Porsche Taycan’dan ilk teaser

Porsche, ilk elektrikli modeli olacak olan Taycan’ın üretim versiyonunun ilk resmi görsellerini paylaştı

Porsche, ilk elektrikli modeli olacak olan Taycan’ın üretim versiyonunun ilk resmi görsellerini paylaştı. Paylaşılan görseldeki araç son detayları gizlemek adına renkli bir kamuflaj malzemesiyle kaplanmış ancak yine de elektrikli Porsche’nin nasıl görüneceği hakkında önemli ipuçlarına sahip olduk.

Ön camında “Ruh, Elektriklenmiş” sloganı taşıyan yeni Porsche Taycan, bir Porsche gibi görünen ve hissettiren bir ön bölüme sahip. Farlar, Cayman ve Boxster modellerinde bulunan türevlerine benziyor ancak daha yakından baktığımızda daha çok bir çıkartmaymış gibi görünüyorlar. Bunların dışında Mission E konseptine göndermede bulunan dörtlü LED üniteleri de üretim versiyonuna taşınmış.

Genel tasarım, tersten açılan kapılar gibi konsept modellere özgü detayların dışında prototipe oldukça yakın görünüyor. Taycan’ın üretim versiyonunda yeni 911 modelinde kullanılan kapı kollarına yer verilmiş. Arka bölümde de boydan boya uzanan LED stop lambalarına merhaba diyoruz. Paylaşılan görüntülerde sol çamurluk üzerindeki şarj portunu da görebilirsiniz.

Porsche, bu eylülde Taycan’ın üretimine başlayacak ve dünya çapında 20.000’den sipariş almış durumda. Yeni elektrikli Taycan, farklı elektrikli motorlar ve batarya özelliklerine sahip en az üç versiyonla piyasaya çıkacak. Model gamının tepesinde yer alacak olan ve ‘Turbo’ olarak adlandırılacağını düşündüğümüz versiyon ise 600 beygirden fazla güç ve 500 km’lik menzil sunacağına inanılıyor.

Bunların dışında Porsche, 800 voltluk yenilikçi teknolojisini Taycan’la tanıtacağını ve bunun daha kısa şarj döngüleri ve daha iyi performans sağladığı iddiasında. Müşteriler, bu teknolojiye uyumlu bir şarj cihazı kullanarak Taycan’a 20 dakikadan daha kısa bir sürede 400km’lik menzile sahip olabilecekler.

Alman üretici yeni Taycan’ı iki farklı karoserle satışa sunacak. Resimlerde görülen sedan modeli, 2020 yılında ise Cross Turismo adı verilen yüksek yapılı station-model takip edecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu