Motorsiklet dünyasına ‘Yıldırım Düştü’

Lightning Motorcycles tarafından üretilen Strike, üç farklı versiyonla birlikte satışa sunulacak

Elektrikli motosikletler yavaş yavaş çevremizi sarmaya başladı, bunlar arasında en etkileyici olanı ise belki de Lightning Strike.

Lightning Motorcycles tarafından üretilen Strike, üç farklı versiyonla birlikte satışa sunulacak. Lightning Strike’ye ilk baktığımızda geleneksel içten yanmalı diğer motorsikletlerden farklı görünmüyor ancak egzoz çıkışlarının yerinde olmadığına dikkat ettiğimizde bunun elektrikli bir model olduğunu kavrayabiliyoruz.

Strike ailesi, şehirdışında 112 km, şehiriçinde ise 160 km/s menzil sunan 10 kWh’lık bataryaya sahip ‘Standart’ adı verilen giriş seviyesi versiyonu ile başlıyor. Bu versiyon 90 beygir güç ve 244 Nm tork değerlerine sahip.

Şehirdışında 169 km, şehiriçinde 241 km menzile sahip Mid-Range versiyon ise 15 kWh’lik batarya paketine sahip. Mid-Range versiyonu da giriş seviyesinde olduğu gibi 90 beygir güç ve 244 Nm tork sunacak.

Model gamının tepesinde yer alacak olan Carbon Edition, 20 kWh’lik bataryası ile birlikte 320 km’lik bir menzil sunacak. Bu modelin 120 beygir güç ve 244 Nm tork değerlerine sahip olduğu açıklandı.

Lightning, giriş ve orta seviye modellerini standart olarak 3,3 kW şarj cihazıyla sunuluyor ancak opsiyonel olarak 6,6 kW şarj cihazı da alınabilecek. Level 3 hızlı şarj cihazı sahip olmak isteyenler ise daha fazla parayı gözden çıkarmaları gerecek. Carbon Edition, 6,6 kW şarj cihazıyla standart olarak geliyor. Elektrikli modele ayrıca Ohlins süspansiyon, Brembo frenler ve AIM Strada yarış göstergesi ekleyen bir Performans Paketi de eklenebilecek.

Şirket, Strike’ın şık tasarımının onu piyasadaki en aerodinamik açıdan verimli elektrikli motosikleti yaptığını söylüyor. Carbon Edition üretimi, Temmuz 2019’da başlayacak ve kısa bir süre sonra sonra ise diğer versiyonlar bu modeli izleyecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu