Tesla’nın yeni SUV’u Model Y ortaya çıktı

Dört farklı versiyona sahip olacak olan yeni Tesla Model Y’nin Standard Range adı verilen giriş versiyonu 2021 yılının ilkbaharında satışa sunulacak

Tesla, yeni Model Y’nin tanıtımını Los Angeles’ta yapılan özel bir etkinlik ile gerçekleştirdi. Markanın Model 3, Model X ve Model S’ten oluşan binek araç ailesi de böylelikle genişlemiş oldu.

Dört farklı versiyona sahip olacak olan yeni Tesla Model Y’nin Standard Range adı verilen giriş versiyonu 2021 yılının ilkbaharında satışa sunulacak. Giriş versiyonu ortaya çıkmadan önce ise müşteriler 2020 yılının kış aylarından itibaren diğer 3 seçenek arasından tercih yapabilecekler.

Geriye kalan 3 seçenek arasında en ucuzu olan Model Y Long Range, adından da anlaşıldığı gibi azami menzil sunmak amacıyla tasarlanmış. Tek bir şarj ile yaklaşık 480 km yapabilecek olan Long Range, 0’dan 100 km/s hıza 5.6 saniyede çıkıyor. Aracın son hızı ise 209 km/s olarak açıklandı.

Model gamının bir üst noktasında yer alan Tesla Model Y Dual Motor AWD ise sunduğu performansa karşılık olarak Long Range versiyonuna kıyasla yaklaşık 30 km daha az menzil sunacak. Son hızı 217 km/s olduğu belirtilen dört tekerlekten çekişe sahip versiyon, 100 km/s hıza 5 saniyenin altında ulaşabiliyor.

Model gamının tepesinde yer alacak olan Tesla Model Y Performance ise çift motorun getirdiği avantajla birlikte 241 km/s hıza çıkabiliyor ve 100 km/s sürate ulaşmak için sadece 3.6 saniyeye ihtiyaç duyuyor. Yüksek performanslı versiyonun menzili ise 450 km olarak açıklandı.

Yeni modelin tasarımına geçtiğimizde ise beklendiği gibi Model 3’e benzeyen bir burun tasarımıyla karşılaşıyoruz. Model S ve Model X’e kıyasla daha büyük farlara ev sahipliği yapan aracın ön bölümü de daha kısa tasarlanmış.

Yeni Tesla Model Y’ye arkadan baktığımızda ise ağabeyi Model X’e benzer bir profil görüyoruz ancak stop lambaları tıpkı ön bölümde olduğu gibi Model 3’e göndermede bulunuyor.

İç bölümde Model 3’ün minimalist tasarım felsefesini benimseyen Model Y, opsiyonel olarak yedi koltuklu oturma düzeni ile de sipariş edilebilecek. Markanın 15 inçlik yatay dokunmatik ekranına sahip modelde, panaromik bir cam tavan da bulunuyor. Elektrikli otomobil üreticisi ayrıca yeni modellerinin toplamda 1868 litrelik depolama alanı sunduğunu da açıkladı.

Tesla CEO’su Elon Musk’ın Model Y’den büyük beklentileri bulunuyor ve yaptığı açıklamaya göre yeni SUV, Model 3 ve Model S’in toplamından daha fazla satış adedine ulaşabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu