Arka koltukta yolculuk edenler için en iyi otomobiller

Otomobil alırken daha çok aracın ön bölümüne odaklanılır. Bu durum da genellikle otomobilin sahibinin aynı zamanda sürücü de olmasından kaynaklanır. Ancak arka koltukları düzenli olarak kullanan, çocuklarını, akrabalarını veya müşterilerini gidecekleri yere bırakan birçok insan için asıl önemli olan arka koltuklardır.

Arka koltuklar özellikle de araç kullanımlarında şoför tercih edenler için oldukça önemli. Bu yolcular en iyi konfor, mekan ve şıklığın yanı sıra hareket halindeyken işlerini de bir yandan halletmek amacıyla üst düzey teknolojiye de ihtiyaç duyuyorlar.

Bizler de her cebe göre en iyi arka koltuğa sahip otomobilleri inceledik.

Skoda Superb

Hepimizin yakında tanıdığı Skoda Superb ile başlayalım dedik. Superb, özellikle sunduğu diz mesafesiyle Volkswagen Grubu’nun efsanesi niteliğinde. Volkswagen Golf ile aynı mimariye sahip olan model, en iri yolcularının bile rahat yolculuk edebilmesi adına elden geçirilmiş gibi görünüyor.

Uzun dingil mesafesi ve yüksek kaliteli iç donanımlar sayesinde konforlu sürüş, arka koltukta yolculuk edenlerin ihtiyacını karşılıyor. Çekya Cumhurbaşkanının şahsi otomobili olması da bunu kanıtlar nitelikte.

Audi A8

Skoda sizin için yeterince premium değilse ve VW Grubu içerisinde kalmak istiyorsanız Audi A8 tam size göre. Normal dingil mesafeli modelleri bile arka kısımda oldukça cömert, ancak gerçek rahatlık için uzun dingil mesafesi modellere bakmanızı tavsiye ediyoruz.

A8’in yarı hibrid güç aktarma organları ve adaptif süspansiyon dahil olmak üzere en son teknoloji ile donatılmasından dolayı arka bölümde incelikli ve zevkli bir sürüş konforu vaat ediyor.

Mercedes-Maybach S650

Bir otomobilde Maybach imzası varsa zaten ortada gerçekten özel bir otomobil yatıyordur. Dışarıdan hemen hemen standart bir S-Serisi gibi görünse de iç mekanda önemli değişiklikler yer alıyor.

İç bölümde lüksü iliklerinize kadar hissedeceğiniz ekipmanlara yer veren Mercedes-Maybach, arka bölümde yolculuk edenlerin konforuna oldukça mesai harcamış gibi görünüyor.

Honda Jazz

Honda Jazz, bu kadar küçük bir otomobil için içeride inanılmaz derecede ferah bir yaşam alanı sunuyor. Markanın “sihirli koltuklar” adını verdiği bu düzen, aracın listemizde yer almasına yetiyor.

Gerçekten bir yükleme harikası diyebileceğimiz Honda Jazz, bu boyutta her aracın yapamayacağı uzun boylu yetişkinleri rahatça arka koltuklarında ağırlayabiliyor. Arka koltukları da iri yetişkinlerle doldurduktan sonra çok fazla performans beklemeyin, bizden söylemesi.

Land Rover Discovery

Discovery, kayda değer miktarda lüks sunuyor, ancak daha fazlasını bekleyenler için Range Rover da seçenekler arasında tabi. Bununla birlikte aile kullanımı için en iyi seçeneklerden biri olduğunu söyleyebiliriz.

Discovery’nin başarısının ardında yatan neden ise önden arkaya doğru yükselen oturma pozisyonu. Böylelikle tüm yolcular araca çok daha kolay inip-binerken, manzaradan da maksimum düzeyde faydalanabiliyorlar.

Rolls-Royce Phantom

Bunun geleceğini hepimiz biliyorduk, değil mi? ‘Rolls-Royce’ kelimesi olmadan lüks otomobillerden söz edilemez ve Phantom belki de türünün en iyi örneği. Bu otomobil size evinizin rahatlığını çok daha lüks bir biçimde sunabiliyor.

Arka koltuktaki yolcular Phantom’un ters açılan kapılarından geçtikten sonra yumuşak deri ve kalın kuzu yünü halının tadını çıkarmaya başlıyorlar. Yatabilen koltuklar sayesinde kendileri için en rahat pozisyonu seçebilen yolcular, devasa V12’nin hiçbir hırıltısını bile duymadan keyiflerine bakıyorlar.

BMW 7 Serisi

7 Serisi, sınıfının sürücü açısından en iyi otomobil olduğu konuşuluyor. Peki arka koltuktaki yaşam alanı? BMW’nin amiral gemisi, arka koltukta yolculuk edenler için de oldukça iyi bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Teknoloji anlamında oldukça iddialı olan BMW 7 Serisi, Arka Koltuk Konforu paketi ile birlikte bir Blu-Ray oynatıcı ve dijital TV sunarken yolcular çıkarılabilir tabletlerle medyayı, navigasyonu ve bağlantıyı kontrol edebiliyorlar.

Lexus LS

Lüks otomobil istiyorsunuz ancak Alman tercih etmiyorsunuz ve farklı bir deneyim yaşamak istiyorsunuz. O zaman size önerimiz Lexus LS. Hibrit aktarma organları ile birlikte çevreye saygılı patronlar için oldukça iyi bir seçim olan LS, oldukça lüks bir iç mekanı da beraberinde getiriyor.

Araçtaki bilgi-eğlence sistemi biraz can sıksa da, arkadaki yolcular ayak uzatma bölmesi, kapı panellerindeki ipek döşemeler ve devasa diz mesafesinin tadını çıkarabilirler.

Bu liste tabi ki daha uzun olabilirdi ancak arka bölümde yolculuk edenleri düşününce bizim aklımıza ilk gelen otomobiller bunlardı. Siz hangi otomobili tercih edersiniz?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu