Elon Musk, Tesla Roadster’ın menzilinin 1.000 km’nin üzerinde olacağını açıkladı

Açık sözlü Tesla CEO’su, Roadster’ın “menzili hala 620 mil (998 km) olacak mı” diye gelen soruya “menzili 1.000 km’nin üzerinde olacak” cevabını verdi.

Yaklaşık bir buçuk yıl önce ilk kez görünmesinin ardından ikinci nesil Tesla Roadster hakkında pek bir şey duymadık, ancak Elon Musk geçtimiz günlerde Twitter üzerinden ilginç bir yorumda bulundu.

Açık sözlü Tesla CEO’su, Roadster’ın “menzili hala 620 mil (998 km) olacak mı” diye gelen soruya “menzili 1.000 km’nin üzerinde olacak” cevabını verdi. Elektrikli spor otomobilin menzilinin ideal koşullar altında ilk olarak 998 km olduğu tahmin ediliyordu. Tabi ki gaz pedalına oldukça kibar davranıldığı durumlarda.

Bu menzil miktarı oldukça etkileyici; özellikle de hiper otomobiller sınıfında yer alan yeni Roadster’ın performansını göz önünde bulundurursak. 0-96 km/s hızlanmasını 1.9 saniyede tamamlayan araç 162 km/s (100 mil/s) hiza ise akıl almaz bir şekilde 4.2 saniyede ulaşabiliyor. 400 metreyi 8.8 saniyede geçen aracın son hızının ise 400 km/s’nin üzerinde olacağı belirtildi. Şirketin test sürücüsü aracın üretim versiyonunun daha da hızlı olacağını söylerken Bugatti ve Koenigsegg’e de gözdağı verdi.

Yeni Tesla Roadster beklendiği gibi ucuz olmayacak ancak diğer hiper otomobilleri düşündüğümüzde kelepir bir fiyat etiketine sahip olacağını söyleyebiliriz. Giriş seviyesi modelinin ABD’de 200.000 Dolara satın alınabileceği öğrenilirken Founder Series adı verilen versiyonun ise 50.000 Dolar daha pahalı olacağı iddia ediliyor. Satışa sunulması için bir süre daha bekleyeceğimiz ikinci nesil Tesla Roadster’ın etlketinin o güne kadar bahsi geçen rakamların %10’u kadar üste çıkabileceği söyleniyor ancak yine de bu fiyatlar diğer hiper otomobillere göre oldukça uygun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu