Volkswagen, Golf’ün 45. yaşını kutluyor

Volkswagen, ortalama olarak 45 yıl boyunca her gün, her 41 saniyede bir, kesintisiz bir şekilde yeni bir Golf satıldığını söylüyor.

VW, dünya çapında satılan 35 milyondan fazla birimi ile Golf’ün üretiminin 45. yılını kutluyor.

29 Mart 1974’te Volkswagen’in Wolfsburg’daki fabrikası, ikonik Beetle’nin yerine geçen Golf MK1’in seri üretimine başlamıştı. Aynı yıl içerisinde 8 Temmuz’da satışına başlanan Golf, o kadar başarılı olmuştu ki, Alman üretici sadece iki yıl içinde modelden 2 milyon adet satmıştı.

Volkswagen, ortalama olarak 45 yıl boyunca her gün, her 41 saniyede bir, kesintisiz bir şekilde yeni bir Golf satıldığını söylüyor.

VW’nin Baş Operasyon Direktörü Ralf Brandstätter yaptığı açıklamada ”Golf markamızın tam merkezinde yer alıyor. Başka hiçbir arabanın erişemeyeceği ilerleme ve teknoloji anlamına geliyor. Örneğin, Golf ilk defa milyonlarca insan için güvenlik teknolojisini uygun hale getirdi. Bu sayede, tüm nesillere damgasını vurdu. Golf, yedi nesil boyunca Volkswagen’in marka ve grup olarak dünyadaki en önemli otomotiv üreticilerinden biri haline gelmesine katkıda bulundu.” ifadelerini kullandı.

İlk Golf, iki ve dört kapılı versiyonlarla satışa çıkmıştı. Beş yolcu kapasitesine sahip olan model, katlanabilir arka koltuklar da sunuyordu. Motor yelpazesi başlangıçta iki seçenek içeriyordu: giriş seviyesinde 50 beygirlik 1.1 litre dört silindirli ve 70 beygir güç üretebilen 1.5 litrelik dört silindirli ünite. Dört ileri manuel şanzımanın standart olarak sunulduğu ikonik modelde 3 ileri otomatik şanzıman da opsiyon listesindeydi.

Volkswagen, oldukça başarılı bir geçmişe sahip olan Golf’ün 8. neslini bu yıl içerisinde tanıtmayı planlıyor. Gelen haberlere göre tamamen yeni bir dijital gösterge paneli ve geliştirilmiş yarı-otonom sürüş sistemleri ile birlikte yeni Volkswagen Golf, Eylül ayında düzenlenecek olan Frankfurt Otomobil Fuarı’ndan birkaç hafta sonra karşımıza çıkacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu