Yaşanan kazanın ardından Subaru WRX’in motoru gövdesinden ayrıldı

Subaru WRX’in yoldan çıkması sonucu oluşan, motorun, şanzımanın ve egzozun otomobilden ayrıldığı kazada aracın sürücüsü mucizevi bir şekilde hayatta kalmayı başarmış

ABD’de yüksek hız sonucu bir Subaru WRX’in yoldan çıkması sonucu oluşan, motorun, şanzımanın ve egzozun otomobilden ayrıldığı kazada aracın sürücüsü mucizevi bir şekilde hayatta kalmayı başarmış.

Facebook kullanıcısı Allan Keith’in paylaştığı korkunç kazanın görüntüleri ne kadar ciddi bir olayın yaşandığını gözler önüne seriyor. Kazanın 48 km/s hız sınırı olan bir yolda gerçekleştiğini belirtilirken, aracın durumuna bakacak olursak bu limitin çok daha üstüne çıkıldığını söyleyebiliriz.

Çarpışma alanından gelen görüntüler, Subaru’nun kontrolden çıkarak yol boyunca kayarak ilerlediğini, kaldırıma çıktığını ve kaldırım boyunca kaymaya devam ettiğini gösteriyor. Ancak elektrik direğine çarparak durabilen araçta ciddi derecede hasar meydana gelmiş.

https://www.facebook.com/allan.keith.5/posts/10218398343300737

Bu kaza için ciddi kelimesi bile hafif kalabilir çünkü WRX’in hem ön hem de arka tarafı oldukça büyük hasar almış durumda. Ön ve arka taraftaki camların da kırılması kazanın büyüklüğünü kanıtlar nitelikte. Kazanın etkisiyle WRX’in boxer motoru, şanzımanı ve egzoz sistemi araçtan ayrılırken, diğer parçaların da etrafa saçıldığını görebiliyoruz.

Keith, Subaru sürücüsünün çarpma anında emniyet kemerini takmadığını ve kazanın etkisiyle onun da araçtan fırladığını belirtti. Ciddi bir beyin sarsıntısı geçiren sürücünün, bunun dışında kırılmış kaburgalar ve kalça bölgesindeki eziklerle kazayı ucuz atlattığını söyleyebiliriz. Tüm bu görüntüleri göz önüne aldığımızda kazayı yapan sürücünün oldukça şanslı olduğunu belirtelim.

Bizler her zaman bu kadar şanslı olmayabiliriz, lütfen aşırı hızdan kaçının ve emniyet kemerinizi takmadan yola çıkmayın. Emniyet kemerini tak, hayata bağlı kal!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu