Yeni Ford Kuga, 3 hibrit versiyonla karşınızda

Şarj edilebilir hibrit, yarı hibrit dizel ve hibrit seçeneklerle birlikte sunulacak olan model ayrıca 2 adet dizel ve bir adet benzinli motorla da tercih edilebilecek.

Ford, yeni nesil Kuga’nın üzerindeki örtüleri kaldırdı. Yeni SUV model 3 farklı elektrikli versiyonla sunulacak.

Şarj edilebilir hibrit, yarı hibrit dizel ve hibrit seçeneklerle birlikte sunulacak olan model ayrıca 2 adet dizel ve bir adet benzinli motorla da tercih edilebilecek.

Tamamen yeni Ford Kuga, yeni Focus’ta da bulunan daha geniş, daha uzun ve daha cömert dingil mesafesine izin veren markanın C2 platformunu kullan ilk SUV’si olacak. Ayrıca yeni platform ile birlikte yeni nesil Kuga’nın mevcut modele göre 90 kg daha hafif olduğu iddia edildi.

Kuga’nın plug-in hybrid versiyonunda 2.5 litrelik benzinli motora 14.4 kWh’lık batarya paketi eşlik ediyor ve toplamda 225 beygir güç elde edilebiliyor. Ford’un Avrupa’da sunduğu ilk şarj edilebilir hibrit modeli olacak olan Kuga PHEV, sadece elektrikli kullanımlarda 31 km’lik bir menzile de sahip.

Kuga Hybrid’de de yine 2.5 litrelik benzinli motorla birlikte elektrikli üniteye ve lityum-iyon bataryaya ev sahipliği yapacak. 2020 yılından sonra satışa sunulacağı açıklanan modelin teknik detayları ise henüz açıklanmadı. Kuga’nın bu versiyonu önden ve dört tekerlekten çekişli olarak satın alınabilecek.

Yarı hibrit Kuga EcoBlue dizel versiyon, markanın 2.0 litrelik dizel motoru ve 48V’lik lityum-iyon batarya ile birlikte geliyor. Ford, yeni yarı hibrit dizel versiyonun 132 g/km’lik CO2 emisyonuna sahip olduğunu belirtti.

Motor gamında hibrit versiyonların yanı sıra 120 beygir güç üretebilen 1.5 litrelik ve 190 beygir güce sahip 2.0 litrlelik EcoBlue dizel motorlar da yer alıyor. 120 ve 150 beygir güç seçeneklerine sahip 1.5 litrelik EcoBoost benzinli ünite de yine yeni Kuga’da tercih edilebilecek. Hibrit versiyonlar dışında 6 ileri manuel veya 8 ileri otomatik şanzıman ile sunulacak. Yeni Kuga pazara bağlı olarak önden veya dört tekerlekten çekişli olarak satın alınabilecek.

Yeni nesil ile birlikte dingil mesafesi 20 mm artan modelin, genişliği de 44 mm arttırılmış. Bu rakamlarla birlikte arka omuz mesafesi 20 mm artan modelin oturma genişliği de 36 mm’lik atış göstermiş. Yeni Kuga’nın yüksekliği 20 mm azaltılmış olsa da önde ve arkadaki baş mesafesi sırasıyla 13 ve 35 mm arttırılmış. Ayrıca aracın arka koltukları da öne arkaya hareket ettirilerek sınıfındaki en geniş diz mesafesi elde edilebiliyor.

Yeni Kuga, sadece bir WiFi erişim noktası değil, aynı zamanda Taşıt Yer Belirleme, uzaktan kapı kilitleme / kilit açma, uzaktan çalıştırma ve belirli mobil bağlantı gibi akıllı özelliklere sahip FordPass Connect modem teknolojisine de ev sahipliği yapacak.

İç mekanın diğer önemli özellikleri arasında yeni tamamen dijital 12,3 inç gösterge paneli, Android Auto ve Apple CarPlay destekli 8 inçlik SYNC3 bilgi-eğlence sistemi, kablosuz şarj ve isteğe bağlı B&O ses sistemi yer alıyor.

Yeni Ford Kuga, sportif ST-Line ve lüks Vignale versiyonlarının yanı sıra Titanium ve giriş seviyesinde Trend paketleri ile satışa sunulacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu