Alman yapımı uçan taksi ilk testini başarıyla geçti

Uçan taksi, Almanya’nın Bavyera bölgesindeki Oberpfaffenhofen’de yapılan testlerde sorunsuz bir şekilde dikey olarak havalandı.

Lilium Jet elektrikli uçan taksi prototipi, ilk testini başarıyla tamamladı. Hava taşıtı, Almanya’nın Bavyera bölgesindeki Oberpfaffenhofen’de yapılan testlerde sorunsuz bir şekilde dikey olarak havalandı.

Beş kişilik elektrikli araç yaklaşık bir buçuk ton ağırlığında ve ilk test sırasında sabit bir noktaya üzerinde dururken hiçbir sorunla karşılaşmadı. Bir sonraki adım ise daha karmaşık manevralar üzerine olacak.

Bu uçan taksiler 2025 yılına kadar en az iki Alman şehrinde ticari kullanıma hazır olacak. Kanatlara gömülü 36 elektrikli jet motorunu kullanacak olan hava taşıtı için şirketin kurucu ortağı Daniel Wiegand, ”çok sessiz olacak ve saatte 186 km hızla uçabilecek” ifadelerini kullandı.

Uçan taksileri hakkında açıklamalarına devam eden Wieganda, ”Lilium uçağı bir helikopterden daha ucuz olacak, çünkü içinde neredeyse hiç mekanik yok ve helikoptere kıyasla sadece onda bir enerjiye ihtiyaç duyuyor.” diye konuştu. Wiegand ayrıca kendi rezervasyon platformunu kullanarak firmasının tüm uçan taksileri kendi işletmesini istiyor.

İki kişilik bir test modeline dayanan beş kişilik Lilium Jet, test uçuşları sırasında uzaktan kontrol edilmeye devam edecek. Ancak, 2025 yılına gelinip bir kez faaliyete geçtiğinde, lisanslar ve onaylar açısından işleri kolaylaştırmak için uçan taksi başlangıçta bir pilot tarafından kontrol edilecek.

Şirket patronu uçan taksileri hakkında, “On yıl içinde belki de bağımsız olarak uçabilecekler” ifadeleriyle sözlerini noktaladı. On yıl sonra nasıl bir dünyada yaşıyor olacağız, biz de gerçekten merak ediyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu